Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z synchronizacja ?

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie.

Sprawa ma sie tak: Jak jezdze spokojnie, zmieniam biegi przy malych obrotach silnika - wowczas wsio jest OK. Gdy chce szybko przyspieszyc dosc czesto zgrzytnie mi przy wrzucaniu 2 biegu. Dzis musialem bardzo szybko przyspieszyc i BAAAAaaaaRDZO glosno zgrzytlo wrrr.gifangryfire.gifangryfire.gif- jak nigdy dotad a w dodatku cos spalenizna zajechalo... czacha.gif - masakra. Strasznie mnie to wkurzylo bo auto mam 3 tydzien i wciaz traktuje je "jak nowe". beksa.gif

Pytanie: Co to jest i ile za to zaplace ?

- thx z gory.

Napisano

Jesli byl zgrzyt w czasie zmiany biegow i zapach spalenizny, tzn. ze sprzeglo nie rozlacza sie calkowicie.

Byc moze uda sie na chwile uratowac sytuacje regulacja linki sprzegla. Jesli nie, to czeka Cie wymiana sprzegla. Koszt kompletnego sprzegla to ok. 250-300zl + wymiana.

Napisano
  • Autor

AHA , jeszcze jedno, zdazylo mi sie ze dwa razy ze po uruchomieniu silnika (po nocy) sprzeglo zostalo w podlodze. Nie reagowalo na dociskanie butem zeby.GIF - dopiero po 4-5 tupniecu wrocilo na miejsce - cos to zmienia w tym temacie ?

Napisano

Wg mnie jesli przy zmianie biegu czuc zapach spalenizny to znak, ze slizga sie sprzeglo. Synchronizatory w skrzyni na razie bym odpuscil.

Napisano
  • Autor

> Wg mnie jesli przy zmianie biegu czuc zapach spalenizny to znak, ze

> slizga sie sprzeglo. Synchronizatory w skrzyni na razie bym

> odpuscil.

Ale spalenizny przez te 3 tygodnie uzytkowania nie bylo czuc ani razu. Dopiero dzis przy tym ultra glosnym zgrzycie. Wszystkie pozostale biegi wchodza bez zgrzytow, choc moze nie tak lekko jak w moich poprzednich autach.

Napisano

> a w dodatku cos spalenizna

> zajechalo...

Tak napisales w pierwszej wiadomosci i stad moja odpowiedz na temat przypalanego sprzegla.

Napisano
  • Autor

> SPIESZ SIĘ Z WYMIANĄ SPRZĘGŁA

> TO TYLE

kurcze ale lagi, dopiero teraz Twoj post widze smile.gif

a co do wymiany sprzegla... jestem wypruty finansowo. Kupilem auto, zaplacilem oc/ac, zrobilem rozrzad... Kobieta mnie z domu wyrzuci jak jej powiem o kolejnym 1k zl zeby.GIF

Napisano

: Jak jezdze spokojnie, zmieniam biegi przy malych

> obrotach silnika - wowczas wsio jest OK.

Ja w moim mam zupełnie odwrotnie.Jeśli ruszam jak kapelusz i nie przeciągne go na 1 to zgrzytnie czasem.Ale problem następuje tylko wówczas gdy próbuje wrzucić 2 bezpośrednio po 1.Jeśli na moment zatrzymam dzwignie zmiany biegów w położeniu neutralnym wchodzi ok.Dałem ostatnio do sprawdzenia kolesiowi w ASO mówił że niby wszystko ok.

Zrobiłem tak.ruszam nieco bardziej dynamicznie i nie zmieniam za szybko biegów 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor
offtopic.gif da sie cos zrobic by dostawac maila gdy ktos odpowie w tym watku ? Prenumerata ustawiona na BBM, ale to chyba nie to.
Napisano

identycznie mialem w seicento, tyle, ze tam synchronizator posypal sie po 1.5 roku :/ - objawialo sie tak, ze dajac po garach na 1 i chcac wrzucic 2 powyzej pewnej predkosci, byl niemily zgrzyt. Przy redukcji z 3 na 2, przy predkosci powyzej 40km/h tez zgrzyt. Masz dwa wyjscia - zyc z tym, albo naprawiac. Ja auto dalem ojcu z takim zwalonym synchronizatorem, potem wziela je zona i w sumie auto 6 letnie sprzedalismy z tym "zgrzytem". W zapasie lezala 3 miesieczna skrzynka na przekladke, ale nigdy nie byla potrzebna, wiec...

Napisano

ziew.gif no patrz kurde, a ze mną się producent ne pier..lił i sprzedał mi bubel - wydałem 20k pln i po 1.5 roku miałem uwaloną skrzynię, a w SC900 to norma, że synchronizatroy padają, heh, życie...

btw - każdy sądzi swoją miarką - a skąd wiesz, czy ten ktoś nie został o tym poinformowany i czy nie dostał tej skrzynki na zapas - czytaj co napisane, i nie staraj się czytać między wierszami 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.