Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd P0220 - jak naprawiłem.

Featured Replies

Napisano

Moje Stilo z premedytacja starało sie mnie zatłuc.

Kiedy popadało auto zaczynało mieć humory i dąsy. Specyficzne... albo muliło strasznie, albo nagle samo z siebie dawało daz do dechy, co wierzcie mi, może powodować stres szczególnie w jeździe w korku kiedy nagle auto postanawia dać w pyte na jedynce a do najbliższego zderzaka ma sie 2m hahaha.gif. Oczywiście pluło check engine facepalm%5B1%5D.gif

Jako że jakis czas temu zaopatrzyłem sie w interfejs serwisowy na BT ok.gif to wyszło, że to Błąd P0220 - czyli problem z czujnikiem pozycji pedału gazu.

Oczywiście pierwsze co kiedyś zrobiłem to rozdłuałem pedał gazu, ale że niczego nie znalazłem byłem w kropce.

Objawy pojawiały się jedynie w czasie roztopów/deszczu więc naturalnym było, że gdzies dostaje sie woda i coś sie zwiera.

Troche pogrzebałem i poczytałem na temat i znalazłem....

Okazuje się, że włoscy geniusze poprowadzili wiązke elektryczną z kabiny auta pod obudową akumulatora, na prawym nadkolu.

Dostaje sie tam rochlapywana woda, piach i śmieci.

Wiązka okręcona była taka jakąś szmatą (fabrycznie) a ze drgania + piasek = tarcie to nie dośc ze ta głupia szmata naciagała wilgocią to jeszcze doszło do przetarcia czterech przewodów w tejże wiązce facepalm%5B1%5D.gif

Szmato-izolacja była totalnie sparciała, więc poszła sobie papa ok.gif Następnie wiązka przewodów została wyczyszczona, osuszona suszarka do włosów a kable zalutowane spowrotem (trzy dosłownie wisiały na jednym-dwóch włoknach, czwarty był zerwany totalnie). Wszystko na powrót zaizolowane porządnie (izolacja elektryczna plus samowulkanizująca izolacja). Czwarty tajemniczy kabel został na powrót połączony.

Auto wyleczone ok.gif juz je znowu kocham, a byłem tak na nie wściekły, że juz odwiedziłem kilka autosalonów... zlosnik.gif

Fot brak bo gdyby ktos próbował samemu to zrobic to nie jest żadna czarna magia - wyjąc akumulator, wyjac koszyk akumulatora, dobrze oświetlic ten kawałek placu boju i do roboty ok.gif

Ciekawym jest, że po zalutowaniu tego niebieskiego, zerwanego kabelka auto przestało walic czarna sadzą, zniknęło Preheat faliure i tyle smile.gif

No, także z tej radości wielkiej chyba wsadzę do autka lepsze audio bo to firmowe doprowadza mnie na skraj rozpaczy... główna gała do kręcenia głosnoscią nie działa jak powinna grinser006.gif tzn... losowo podgłaśnia/scisza... no i jest lipa bo nie ma mp3... a obecne radyjka oferują fajne opcje po BT ok.gif a myśle konkretnie o Sony MEX-N5000BT.