Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przecieka woda do wnetrza

Featured Replies

Napisano

od ostatniego pozimowego mycia zauwazylem ze pod dywanikami gumowymi woda:( Dywaniki sa szczelne,wiec woda pochodzi chyba z opadow. Sprawdzilem jak ktos juz tu radzil czy nie jest zapchany odplyw spod kratki przy wiecieraczce.Niestety jest drozny.Kto ma jakis pomys, ktoredy zazwyczaj sie dostaje woda do UNO? Moje jedyne podejrzenia to uszczelka szyby, bo drzwi to chyba male szanse.

Wymiana uszczelki to 100+40PLN, wiec w ciemno chyba nie ma sesnu wymieniac?

Mam nadzieje ze ktos juz to ostatecznie rozgryzl, bo temat wraca jak bumerang 270751858-jezyk.gif

Napisano

witaj, pół roku z tym walczyłem:) uszczelka szyby to jedno, wysusz jej ranty i zasilikonuj, a u mnie woda dostawała się rogami, patrząc od czoła wozu, przy podniesionej masce, płaskie narożne powierzchnie zaraz przy zakończeniu osłony podszybia, walnąłem tam młotkiem a on wleciał:) bawiłem się żywicą i jak na razie suchoty a jaj miałem co niemiara:)

Napisano

Ja już uszczelke wymieniałem 2 razy i h...a to dało, nadal jak większy deszczyk popada to jest mokro. Więc radziłbym poszukać innej przyczyny bo szkoda wywalać pieniądze w błoto.

Napisano

> od ostatniego pozimowego mycia zauwazylem ze pod dywanikami gumowymi

> woda:( Dywaniki sa szczelne,wiec woda pochodzi chyba z opadow.

> Sprawdzilem jak ktos juz tu radzil czy nie jest zapchany odplyw

> spod kratki przy wiecieraczce.Niestety jest drozny.Kto ma jakis

> pomys, ktoredy zazwyczaj sie dostaje woda do UNO? Moje jedyne

> podejrzenia to uszczelka szyby, bo drzwi to chyba male szanse.

> Wymiana uszczelki to 100+40PLN, wiec w ciemno chyba nie ma sesnu

> wymieniac?

> Mam nadzieje ze ktos juz to ostatecznie rozgryzl, bo temat wraca jak

> bumerang

Witam

A moższ spojrzeć na www.fiatuno.pl tam jest manual dotyczący przeciekającego UNO. Też miałem wodę pod nogami, ale nie ruszalem uszczelki pod szybą - ona rzadko przecieka - trochę silikonu i ten MANUAL teraz mam OK

Napisano
  • Autor

dzieki za pomoc. z tego wynika ze uszczelke szyby nalezy wymienic na ostatek. sprobuje w najblizszym czasie wziac i weza i lac wode, moze mi sie uda dociec gdzie sie to wlew. nawiasem mowiac uszczelka szyby wyglada w porzadu,dobrze przylega i tez sie zastanawialem jak ona mogla by przeciekac. rdzy nigdzie w okol szyby nie zauwazylem, zreszta nigdzie nie zauwazylem w tym aucie rdzy procz bebnow hamulcowych i tylnej belki;)

pozdrawiam

Napisano

> Kto ma jakis pomys, ktoredy zazwyczaj sie dostaje woda do UNO?

mi się juz 2 razy lało od podszybie - woda szła pod nogi pasażera i kierowcy - odpływ się zapycha liśćmi i woda wali do środka.

Napisano

U mnie zaciekało do wnętrza przez otwory wycięte w wewnętrznych blachach pod błotnikiem przy drzwiach . Woda jakoś tak złośliwie płynęła, że zamiast ściekać do progu i wypływać pod samochód to zawirowywała na krawędziach otworów i wpływała do środka. Pomogło zaklejenie otworów taśmą samoprzylepną.

Napisano

Ja mialem mokro ( na szczescie nie bardzo) od nakretek, ktore sa przyspawane do podlogi a sluza do przykrecania tylnego mocowania wachacza przedniego. Gdzies tam puszczalo i lekko cieklo. Aby tam dotrzec trzeba odkrecic listwy maskujace przy progu i boczna przy drzwiach i podniesc dywaniki oraz ocieplenie i wygluszenie wozu.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wszystkie Wasze pomysly sa jaknajbardziej godne sprawdzenia. W czasie wczorajszych opadow zauwazylem ze woda cieknie po karoserii rownolegle do uszczelki (wlasciwie obok uszczelki) w drzwiach przednich (na przedluzeniu przedniego prawego slupka). Scieka w dol i wlewa sie na dywanik przedni. Niestety nie moglem ustalic ktoredy dokladnie sie wlewa, bo wyzej jest juz kokpit i nie widac wyzej nic. Wynika chyba ze albo uszczelka w drzwiach albo uszczelka szyby. Bo chyba innej mozlwiosci nie ma?

Uszczelka szyby kosztuje 120 PLN a drzwi 97PLN.

Dzwonilem przed chwila do serwisu fiata w b-b, powiedzieli ze to raczej ani uszczelka w drzwiach ani w szybie. Podobno gdzies przecieka na styku blach. Jest tam niby uszczelnione ale z czasem uszczelnienie sie moze uszkodzic i wlewa sie tam woda. Naprawa polega na zdemontowaniu kokpitu o raz uszczelnieniu styku blach. Kosz ok 200zl i caly dzien roboty.

Beznadzieja frown.gif(

Czy ktos wie, gdzie dokladnie jest to miejsce, ktore nalezy uszczelnic?

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.