Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do lakierników - gruba warstwa klaru - przeciwwskazania?

Featured Replies

Napisano

Lakieruję sobie amatorsko to i owo (dopiero się uczę) i ostatnio przy nakładaniu klaru zrobiło się sporo zacieków, jednak widząc to, zalałem je jeszcze bardziej tworząc "w miarę" równą powierzchnię, z której konkretnie kapało na samym dole, więc warstwa była bardzo gruba zapewne. Odczekałem parę dni i dziś całość zmatowiłem papierem wodnym, po czym zrobiłem polerki różnymi gradacjami i jak dla mnie wyszło wręcz rewelacyjnie (jak na moje potrzeby, zapewne profesjonalny lakiernik byłby innego zdania). Pytanie czy są jakieś przeciwwskazania do takiego nakładania klaru na przyszłość (o ile nie nauczę się tego robić poprawnie) poza takim, że więcej go schodzi niż powinno? Czy dobrze kombinuję, że ma to nawet taką zaletę, że będzie można wiele razy ten lakier jeszcze w przyszłości polerować skoro jest "grubo"?

Napisano

> Lakieruję sobie amatorsko to i owo (dopiero się uczę) i ostatnio przy nakładaniu klaru zrobiło się

> sporo zacieków, jednak widząc to, zalałem je jeszcze bardziej tworząc "w miarę" równą

> powierzchnię, z której konkretnie kapało na samym dole, więc warstwa była bardzo gruba

> zapewne. Odczekałem parę dni i dziś całość zmatowiłem papierem wodnym, po czym zrobiłem

> polerki różnymi gradacjami i jak dla mnie wyszło wręcz rewelacyjnie (jak na moje potrzeby,

> zapewne profesjonalny lakiernik byłby innego zdania). Pytanie czy są jakieś przeciwwskazania

> do takiego nakładania klaru na przyszłość (o ile nie nauczę się tego robić poprawnie) poza

> takim, że więcej go schodzi niż powinno? Czy dobrze kombinuję, że ma to nawet taką zaletę, że

> będzie można wiele razy ten lakier jeszcze w przyszłości polerować skoro jest "grubo"?

znawca z miernikiem stwierdzi że jest tam 5 kg szpachli biglaugh.gif

Napisano

> znawca z miernikiem stwierdzi że jest tam 5 kg szpachli

Szczególnie na zderzaku grinser006.gif