Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja Bedini i probelmy po zmianie reduktora

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj instalator wymienił mi reduktor... miałem fabrycznie zamontowany Bedini 120E a teraz jakiś Tomesetto 100 coś tam... fabryczny reduktor wytrzymał 110 kkm i wyzionął ducha (właściei nie można go już było regulować - gaśniecia, strzały, brak mocy na gazie boje_sie.gif)

po zamontowaniu nowego reduktora samochód nie przełączył się na gaz... hmm.gif nie mam pojęcie co się mogło stać, bo nowy reduktor został zamontowany identycznie jak był poprzedni?! mechanik wymienił czujnik temperatury na reduktorze bo podejrzewał, że ma inny opór, ale to jednak coś innego! mechanik nie potrafił znaleźć przyczyny a ja mam samochód z instalacją gazową, który wyłacznie jeździ na benzynie! co mogło zostać źle zamonotwane?

samochód odpala zawsze na benzynie, po nagrzaniu reduktora powinien pozwolić przełaczyć się na gaz, ale gasną wszystkie kontrolki na centralce a samochód nie przeskakuje na gaz? co radzicie!? jeszcze całości nie zapłaciłem, chociaż mam nowy reduktor, ale z drugiej strony samochód mam w pewnym stopniu niesparwny samochód, więc co robić?! sciana.gif

Napisano

Wiesz co nie rozumiem o co ci chodzi. Dałeś samochód do naprawy/wymiany reduktora. Gość oddaje ci auto niesprawne a ty co... pytasz się na forum jak to naprawić? faint.gif Pogonic drania, co to za instalator?? mlotek.gif

Czujnik temp może być przyczyną nie przełączania na gaz ale sam reduktor juz nie. Jak gasna wszystkie kontrolki to może jakie zwarcie albo brak sygnału z impulsów obr/min.

Napisano
  • Autor

> Wiesz co nie rozumiem o co ci chodzi.

a wydaje mi się, że dosyć jasno piszę... hmm.gif

> Dałeś samochód do

> naprawy/wymiany reduktora. Gość oddaje ci auto niesprawne a ty

> co... pytasz się na forum jak to naprawić?

jak widać... za bardzo potrzebnymi samochód na codzień abym mógł mu zostawić i czekać do nie wiadomo kiedy aż naprawi lub odpowiedni zamontuje co trzeba... na benzynie jeździ... ponieważ nie zrobił wszystkiego zapłaciłem część kasy a od reszty odejmę sobie poniesione wydatki na skończenie pracy u innego instalatora, który będzie widzał co zrobić... teraz wszystko jasne?!

> Pogonic drania, co

> to za instalator??

jak okaże się, że coś zepsuł to powiem dokładnie który instalator... na razie NIE... bo wierzę w ludzi!

gdybym wiedział, że nie potrafi wymienić reduktora i oddać sprawnego samochodu to bym do jego warsztatu nie pojechał...

to jest duzy i znany zakład a nie jakiś nietypowy pan Henio

> Czujnik temp może być przyczyną nie przełączania na gaz ale sam

> reduktor juz nie. Jak gasna wszystkie kontrolki to może jakie

> zwarcie albo brak sygnału z impulsów obr/min.

oooooo i to jest włąściwa część Twojego posta... waytogo.gif

o tego typu podpowiedzi mi chodziło!... czyli trzeba poszukać zwarcia na kabelkach od elektorzaworu i czujnika? hmm.gif

Napisano
  • Autor

Wszystko już się wyjaśniło...

partacze polutowali źle przewody od elektrozaworów i czujnika temperatury (zmasoawli + z - zamiast połaczyć razem dwie masy) sciana.gifklnie.gif

dobrze, że mi auta nie spaliło, ale co dalej będzie z kompem to też nie wiadomo... hmm.gif (na razie działa)

a wydaje się, że przy zamianie reduktora nie można nic zepsuć... A JEDNAK MOŻNA! angryfire.gifczerwona.gifuzbroj_zlo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.