Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ŁADOWANIE ??

Featured Replies

Napisano

Witam!

Najlepiej zacznę od początku. Gdzieś około tygodnia temu po raz pierwszy zaobserwowałem chwilowe mruganie kontrolki ładowania(trwało to może z 4-8 sek)- to wszystko-później już się nie pojawiła a z autem było wszsytko ok.--- Aż do wczoraj !

Wybrałem się w trasę (150km w jedną stronę). Po dojechaniu na miejsce po raz kolejny zaobserwowałem to samo zjawisko, z tym, że trwało trochę dłuzej (może z 15 sek). Wsiadłem do auta aby wracać do domciu i co widzę?? po przekręceniu kluczyka i włączeniu zapłonu zaświecił się tylko olej (aku nie)- dla mnie juz coś nie tak. Auto normalnie odpaliło i wracałem do domu - po kilku km znowu kontrolka ładowania co chwile zaczynała się żarzyć, to zapaliła się mocniej, lecz prawie cały czas była zgaszona. Sądziłem że ładowanie normalnie się odbywa - niestety myliłem się !! Pop przejechaniu 50 km (do domu jescze 100) zaczęło przerywać mi radio. Od razu chwyciłem co jest grane i wszystko powyłączałem. Z biegiem kilometrow odczuwałem namacalne znaki co raz mniejszego prądu (zegarek co raz słabiej świecił, kierunkowskazy co raz wolniej przerywały). Zostało mi 10 km do domu i niestety Uniacz nie wytrzymał i zdechł ! Dodam że jechałem na gazie. Aku padł całkowicie - nawet klakson juz nie działał, postojówki świeciły jak świeczki.

Po zacholowaniu pod dom, auto całą noc stało nietuszane. W dzień wyciągnąłem aku do ładowania (musiałem przejechać nim kilka km) na 6h. Wszystko spoko gdyby nie fakt ze po podłączeniu aku - natychmiast zaświeciła się kontrolka oleju. Pomyślałem -- dziwne, ale spróbowałem odpalić auto - wszystko cacy, ale kontrolka nie chciała zgasnąć - cofam kluczyk ---- a Tu Auto NIE GAŚNIE ! Nawet po wyciągnięciu kluczyka, silnik dalej pracował. Pospiesznie odłączyłem kabel od cewki.

Następnie odłączyłem kabel z "plusa" od instalacji gazowej- dzięki temu kontrolka oleju już nie świeciła. Wszystko odbywało się normalnie. Ruszyłem (oczywiście po drodze kontrrolka ładowania co raz bardziej się żarzyła albo zaświecała), wszystko było ok gdyby nie to, że po przejechaniu 2 km auto strasznie zaczęło się dusić i przerywać - za chwilę ok, za chwilę znowu duszenie się. Dojechałem na parking pod domem i zostawiłem go na pastwę,......:-( Jutro zamierzam wybrać się do mechanika, ale nie chcę ażeby skasował ze mnie za dużo kasy, w związku z tym odpwiedźcie proszę - ---- o co w tym wszystki chodzi???

Co będzie przyczyna braku ładowania?

Dlaczego auto (po włożeniu aku) tak się zachowywało?

Oraz dlaczego po 2 km tak się dusił?

Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję!

PS. Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tego "listu"!

Napisano

tu potrzeba elektryka a nie mech. Dlugo masz gaz?? co do stacyjki to hmm, albo kostka poszla sie .... albo tak wpieli ci sie w instalke ze masz drugi obwod na zasilanie.

Lepiej podjechac do elektryka to mniej skasuje niz mech, ktory bedzie kminil wiecej niz robil bo to nei jest jego dzialka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.