Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie zapala na PB

Featured Replies

Napisano

Mam pilna prosbe Dzis ide do auta i nie moge go uruchomic Po przekreceniu silnik szarpie i po chwili gaśnie Zapalam na pb a potem przełacza sie na LPG Po kilkunastu probach troche sie zagrzał i pod wpływem obrotow przełaczyl sie na LPG i chodzi i jechalem ale jak recznie przełacze na PB to szarpie i zgaśnie tak jakby nie dostawał paliwa Nie wiem czy dobrze mysle ze to pompa ???Bardzo prosze o pilna podpowiedz Pozdr

Napisano

> Mam pilna prosbe Dzis ide do auta i nie moge go uruchomic Po

> przekreceniu silnik szarpie i po chwili gaśnie Zapalam na pb a

> potem przełacza sie na LPG Po kilkunastu probach troche sie

> zagrzał i pod wpływem obrotow przełaczyl sie na LPG i chodzi i

> jechalem ale jak recznie przełacze na PB to szarpie i zgaśnie

> tak jakby nie dostawał paliwa Nie wiem czy dobrze mysle ze to

> pompa ???Bardzo prosze o pilna podpowiedz Pozdr

A czy jak przekręcisz kluczyk to słychać jak pompa chodzi?

Sprawdź też filtr paliwa ewentualnie wymień.

Napisano

> Mam pilna prosbe Dzis ide do auta i nie moge go uruchomic Po

> przekreceniu silnik szarpie i po chwili gaśnie Zapalam na pb a

> potem przełacza sie na LPG Po kilkunastu probach troche sie

> zagrzał i pod wpływem obrotow przełaczyl sie na LPG i chodzi i

> jechalem ale jak recznie przełacze na PB to szarpie i zgaśnie

> tak jakby nie dostawał paliwa Nie wiem czy dobrze mysle ze to

> pompa ???Bardzo prosze o pilna podpowiedz Pozdr

Sprawdź czy pompa pracuje po przekręceniu zapłonu. Jak nie słyszysz to połóż kanapę, odepnij 4 spinki od wykładziny podłogoweji odkręć dekielek zasłaniający wtyczki od pompy i pontrolki poziomu. Zobaczysz dwie wtyczki - szeszą na 3 przewody i węższą na 2. Z tego co pamiętam to zasilanie pompy jest na wtyczce dwó-przewodowej. Podłącz miernik i sprawdź czy po przekręceniu zapłony pojawia się 12V. Jeśli pojawia się 12 sprawdz na pinach wtyczki zasilania pompy miernikiem czy jest przepływ na uzwojeniu.Jeśli jest to podłącz przewody na sztywno z aku do pompy i posłuchaj czy pracuje, jak nie to trzeba ją wymontować i sprawdzić jaka jest przyczyna (może się zatkało cosik itp.)

Jeśli na przewodach zasilających do pompy niema napięcia to cofnij się do tyłu i sprawdź czy pojawia się ono na przekaźniku pompy czyli ten pod maską pierwszy od prawej. Może też zdażyć się tak iż na przekaźniku jest 12, a na wtyczce do pompy będzie kilka V i pompa nie będzie działała. Znak że gubi dzieś napięcie po drodze od przekaźnika do pompy i często jest to wina urządzeń wpiętych pomiędzy np. alarmu. Ostatnio przerabiałem właśnie taki problem u kumpla: na przekaźniku było 12V a na pompie tylko 3. Okazało się że miał zamontowany alarm z odcięciem zasilania pompy i przewód od przekaźnika znajdującego się w alarmie nie łączył dokładnie przez co przewód grzał się, aż częściowo przypalił się i na odcinku 4 cm przewodu od wtyczki alarmu jego rezystancja była 150-180 Ohm. W ten oto sposób pompa dostawała o wiele mniejsze napięcie niż potrzebowała.

Możesz sprawdzić także filterek paliwa.

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Bardzo serdecznie dziekuje za dokladny opis Zapisze sobie w dokumentach jako instrukcje na przyszlosc Okazalo sie ze to wtryskiwacz juz drugi od pół roku Pompa jest w porzadku Ale nie dziala mi tez przełaczanie zapalanie tylko na gaz Musze to wszystko opanowac do świat aby przyjac zyczenia wesolych swiat czego tobie życze Dzieki za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.