Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie do fachowcow

Featured Replies

Napisano

Witam i mam pytanie Jaki może mieć wpływ LPG na szybsze zużywanie sie lub uszkodzenie wtrysiwacza benzyny . Instalacja Tomasetto silnik zapalany jest na PB ,na gaz przełacza sie przy temp 14st Jezdze krótkie trasy miejskie Za opinie dziekuje

Napisano

> Witam i mam pytanie Jaki może mieć wpływ LPG na szybsze zużywanie

W gazie rozne brudki leca wiec moze zabrudzic ci wtryski i bedzie gorzej chodzil na pb.

Napisano

> W gazie rozne brudki leca wiec moze zabrudzic ci wtryski i bedzie

> gorzej chodzil na pb.

czym maja sie zabrudzic screwy.gifprzecież gaz nie płynie przez wtrsyki moga sie zapiec jak nei maja chłodzenia paliwe tzn malo chodza na benie lub zasyfią sie od brudów w paliwie

Napisano
  • Autor

Dzieki O tyle jestem wkurzony na wymiane juz 2 wtryskow w ciagu pół roku ze : zapalam na PB oprócz jazdy na gazie czesto przelaczam na benzyne zawsze mam pół baku benzyny tankuje ciagle na tej samej stacji ( BP) Ciagle przypominam synowi ( ma SC) aby jezdzil tez na benz nie tylko na gazie Mimo to sam stałem sie ofiarą Teraz kiedy benzyna drożeje to przypadnie mi chyba jezdzic bak gazu i bak benzyny w celu ochrony tego wtryskiwacza Moze jeszcze cos moge zrobic Prosze o sugestie Za wtrysk zapłacilem 420zł z robocizna Pozdr i Wesolych świat

Napisano

> na benzyne zawsze mam pół baku benzyny tankuje ciagle na tej

> samej stacji ( BP)

A może to własnie bład, może czas zmienić stację na inną? Ja tankowałem kiedyś na shellu, ale miałem niestabilne wolne obroty, zmieniłem na orlen i Statoil i ustało.

A do wtrysków polecam taki środek STP albo shell co jakiś czas wlać butelkę za 12zł na cały bak. Ja w lecie jeżdżę wyłacznie na gazie (nawet zapalam) i nie miałem problemów z wtryskami, a kumpel ma indentyczną fabię, ale tylko benzyna i jeden wtrysk wymieniał, ale to pewnie loteria. :-)

Napisano
  • Autor

W tym co piszesz jest dużo racji . środkow o nazwie STP jest bardzo dużo od kosmetykow poczawszy Ten do wtrysków co piszesz to jaki ma cel s tosowania i od czasu do czasu tzn jak czesto nalezaloby wlac do baku ?

Tak jeszcze mysle czy byłóby dobrze aby zmienic tzn zwiekszyc temperature przełaczania na LPG z 14st po to aby wydłużyc czas pracy wtryskiwacza na zimnym silniku bo na zimnym silniku wtryskiwacz na PB ma ten czas wydłużony Nie wiem czy tak dokladnie pisze ale coś mi sie przypomina Pozdr i dzieki za przedświateczną dyskusje

Napisano

> Dzieki O tyle jestem wkurzony na wymiane juz 2 wtryskow w ciagu pół

> roku ze : zapalam na PB oprócz jazdy na gazie czesto przelaczam

> na benzyne zawsze mam pół baku benzyny tankuje ciagle na tej

> samej stacji ( BP) Ciagle przypominam synowi ( ma SC) aby

> jezdzil tez na benz nie tylko na gazie Mimo to sam stałem sie

> ofiarą Teraz kiedy benzyna drożeje to przypadnie mi chyba

> jezdzic bak gazu i bak benzyny w celu ochrony tego wtryskiwacza

> Moze jeszcze cos moge zrobic Prosze o sugestie Za wtrysk

> zapłacilem 420zł z robocizna Pozdr i Wesolych świat

Wg mnie niepotrzebnie. Prawdopodobnie wystarczyłoby czyszczenie wtryskiwaczy . Też miałem kłopot z zapieczonymi/znieczyszczonymi wtryskiwaczami. Za czyszczenie specjalnym środkiem mechanik wziął ode mnie 80zł. I jak ręką odjął a auto ledwo jechało na benzynie. Podobno nie jest dobrze mieć odciętą pompę i nie ze wzgl na jakieś bzdurne chłodzenie ale pompa robi ciśnienie na wtryskach które zmniejsza wytrącanie się laków z benzyny, które z kolei tworząc osad zmniejszają światło ograniczają przepływ i psują rozpylanie. Po takich informacjach usunąłem odcięcie pompy i problem od tamtego czasu nie powrócił. Warto też dolewać do paliwa dodatki czyszczące wtryski i zapobiegające wytrącaniom się tych laków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.