Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomoże mi ktoś dobrać wymiar profili zamkniętych

Featured Replies

Napisano

chciałbym zrobić sobie ramę do bramy dwuskrzydłowej o łącznej długości 6m, czyli 2 skrzydła po 3m. Rama ta będzie miała oczywiści jeszcze "przekątną" i zastanawiam się nad wypełnieniem, albo sztachety albo panel z takiej siatki zgrzewanej przyspawany do ramy.

Myślałem początkowo o profilach 40x40x3mm, ale patrzę po gotowcach w marketach to ta grubość jest 2-krotnie większa niż marketowe - może coś chudszego by wystarczyło (tańszego)?

Wysokość bramy to 150cm

Napisano

chciałbym zrobić sobie ramę do bramy dwuskrzydłowej o łącznej długości 6m, czyli 2 skrzydła po 3m. Rama ta będzie miała oczywiści jeszcze "przekątną" i zastanawiam się nad wypełnieniem, albo sztachety albo panel z takiej siatki zgrzewanej przyspawany do ramy.

Myślałem początkowo o profilach 40x40x3mm, ale patrzę po gotowcach w marketach to ta grubość jest 2-krotnie większa niż marketowe - może coś chudszego by wystarczyło (tańszego)?

Wysokość bramy to 150cm

30x18x2 albo 40x18x2 pionowo w zupełności wystarczy.

jak będziesz chciał wypełnienie zrobić z panela 3D to nie spawaj, tylko przykręć za pomocą plastrikowych adapterów. Większość paneli jest albo cynkowana abo powlekana, spawanie uszkodzi punktowo panel i bedzie korodowało.

Napisano

40x40x3 na pionowych belkach gdzie będą zawiasy to dobre rozwiązanie  ;)  reszta może być x2 żeby nie ciążyło zbytnio. Z 40x18x2 bym się bał że brama będzie mało sztywna i będzie się zachowywać jak kartka papieru  ;] Zwłaszcza jak dasz siatkę która nie usztywni konstrukcji   ;) Ale ja z tych co na materiale nie oszczędzają  ;]

Napisano
  • Autor

wiesz, obecnie mam taką bramę, która zachowuje się jak arkusz blachy, cholernie mnie to wkurza

To chyba pozostanę przy tym 40x40x3, bo bałem się że i to za miękkie może być, dlatego pisałem :)

Napisano

Rób przesuwną  ;] 2x3m to już jest kawałek bramy  ;)  Przesuwna wygodniejsza i prostsza do zrobienia  ;]