Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup auta za granicą - jakie dokumenty?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jakie dokumenty potrzebne sa przy zakupie auta za granica (NIEMCY zlosnik.gif ) czy duzo zachodu jest ze sprowadzeniem auta na wlasna reke? I jeszcze jedno - wiem ze potrzebne sa jakies tablice celne czy tam wywozowe - nie wiem jak sie to poprawnie nazywa, a co gdy kupuje auto od NIEMCA ale powiedzmy w zupelnie innym kraju? sprzedawca znajdusie na Wyspach Brytyjskich, ja rowniez - jak kupic od Niego auto?? confused.gif Oczywiscie ja auto chcial bym zarejestrowac i ubezpieczyc w Polsce.

z gory dzieki za pomoc!

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nie kupowal fury z zagranicy lub juz sprowadzonej icon_eek.gif 900 000 trafilo na polski rynek w 2005 roku i zaden na AK ? buu.gif

Napisano

piszesz ze sprzedawca jest wlasnie w GB??? hahaha

na 99% walek a ludzie nadal sie na to nabieraja....

Napisano
  • Autor

> piszesz ze sprzedawca jest wlasnie w GB??? hahaha

> na 99% walek a ludzie nadal sie na to nabieraja....

Tak wlasnie pisze.... rozumiem ze to jakis znany przekret tak ? Wlasnie na ten temat chcialem sie dowiedziec - czy to jakas typowa zagrywka... ?? niewiem.gif

Napisano

tak, typowa zagrywka

bylo kilka razy na forum wiec daj sobie spokuj bo rozumiem ze cena atrakcyjna? hahaha

Napisano

> tak, typowa zagrywka

> bylo kilka razy na forum wiec daj sobie spokuj bo rozumiem ze cena

> atrakcyjna? hahaha

chyba bylo na kunciku vw ktos wpalcil 2000 ojro zaliczki na A4 i sprzedajacy wsiakl , walek typu ze promocja przelew na konto jakiejs tam lipnej firmy posrednika czy kogos tam i oczywiscie wszystko sciema, firma istnieje tylko w teorii, a sprzedajcy rozplywa sie z kasa i zero kontaktu z nim

Napisano
  • Autor

> tak, typowa zagrywka

> bylo kilka razy na forum wiec daj sobie spokuj bo rozumiem ze cena

> atrakcyjna? hahaha

To na czym w takim razie polega ten myk ? Koles nigdzie mi nie napisal zebym wyslal kase na jego adres czy nazwisko. Oprocz dziwnych zbiegow okolicznosci - wloskie auto w niemickim komisie a wlasciciel w Irlandii zlosnik.gif nie widze tu narazie zadnego wałka... mialo by to polegac na tym, ze przyjezdzam z kasą , dostaje po mordzie i wracam autostopem ??? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> chyba bylo na kunciku vw ktos wpalcil 2000 ojro zaliczki na A4 i

> sprzedajacy wsiakl , walek typu ze promocja przelew na konto

> jakiejs tam lipnej firmy posrednika czy kogos tam i oczywiscie

> wszystko sciema, firma istnieje tylko w teorii, a sprzedajcy

> rozplywa sie z kasa i zero kontaktu z nim

Aha... teraz rpzumiem, chociaz koles napisal mi dokladnie, zebym zrobil przelew na swoje nazwisko, zebym mogl odebrac kase w miejscu gdzie znajduje sie auto.

Drugi natomiast - niemiec z Londynu, nic mi jeszcze nie sugerowal co do platnosci...

Napisano

> Aha... teraz rpzumiem, chociaz koles napisal mi dokladnie, zebym

> zrobil przelew na swoje nazwisko, zebym mogl odebrac kase w

> miejscu gdzie znajduje sie auto.

> Drugi natomiast - niemiec z Londynu, nic mi jeszcze nie sugerowal co

> do platnosci...

bo to bylo tak ze te 2 tysie to niby na pokrycie kosztow kontenera z fura do Polski wplaca sie tej firmie posredniczacej czy wysylkowej i jak juz fura jest w niemczach gdzies w porcie to sie jedzie oglada i jak pasi to sie wplaca firmie reszte kasy, a firma niby przekazuje sprzedajacemu.ze niby bezpiecznie ze nie bezposrednio sprzedajacemu tylko niby powaznej firmie sie wplaca kaske. a prawda jest taka ze firma jest fikcyjna i wpacona kasa znika i zadna fura nie plynie do zadnego portu no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.