Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

albea-radio fabryczne + zmieniarka - pomocy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam fiata albea 2002 rok z fabrycznie zamontowanym radiem blaupunkta, radyjko oczywiscie z kodem,ktory dostalem razem z samochodem. Postanowilem zakupic zmieniarke IDC A09 niby dedykowana do tego radia, wszystko pieknie, podłączam, zasilanie jest, podświetla sie na czerwono ( podobno na zielono jak jest CD, a czerowno jak nie ma ) i problem jest w tym:

ze po wybraniu opcji CD z poziomu radia pojawia sie napis CDC WAIT, wyglada to tak, że nie może sie do konca zintegrowac z radiem.

Dzwoniłem do osoby od ktorej kupiłem przedmiot, ta natomiast mówi ze mam wylaczyc radio z zasilania na max. 1 dobe, wpisac ponownie kod i zmieniarka sie przystojuje. Ja oczywiscie to zrobiłem i nic. passed_out.gif ciagle to samo.

Po właczeniu zmieniarki z poziomu radia napis CDC WAIT wylacza sie po ok 30 minutach - tz wyłacza sie całe radio, a przyciski na zmieniarke migaja raz czerwono raz zielono icon_eek.gif

Napisano

Mam fabryczne radio z tą tą zmieniarką, montowałem w ASO i wszystko od początku działa bez problemu. Po włączeniu zmieniarki na ekranie radia powinno się pojawić CDC CODE i wpisuje się tam czterocyfrowy kod zmieniarki. Jeśli nie działa, to pewnie coś jest uszkodzone (radio lub zmieniarka), albo może źle są połączone kabelki.

Napisano

Transmisja pomiędzy radiem a zmieniarką to diw linie danych i jeśli choć jedna z nich jest źle podłaczona radio zignoruje zmieniarkę, więc jeśli wyświetla się napis to połączenia są w porządku. IMHO wygląda to tak jak by zmieniarka była uszkodzona lub zablokowana. Jeśli jest to drugie, to musisz faktycznie poczekać jeden dzień, ale z włączonym normalnie zasilaniem obu urządzeń i tylko bez ich włączania. No i oczywisćie znać kod dla zmieniarki.

Napisano
  • Autor

radio napewno sprawne, kabelki tez dobrze podlaczone- ciezko byłoby sie pomylic wink.gif Wyłączenie czy z zasilania czy przy zasilaniu instalacji na obojetnie jaki czas nic nie daje. Sciagnałem instrukcje w pdf. wszystko ladnie pisze,,,ale i tak ciagle mam napis CDC_WAIT... ale ile wkoncu mozna czekac spineyes.gif

Napisano

> Witam.

20.GIF

Zalogowałeś się na kąciku w Dzień Kobiet i jeszcze profil nie uzupełniony cfaniaczek.gif

Nie ładnie 270751858-jezyk.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

wypraszam sobie wink.gif profil uzupełniony juz smile.gif a zmieniarka dalej świeci na czerwono i nie ma ochoty sie zintegrowac z radiem passed_out.gif ja nie chce wracać na kasete adapter slinka.gif A własnie, gdzie mozna kupic panel przedni z miejscem na radio do albei, taki jak montowany był firmowo z miejscem wolnym na radio ? pewnie w ASO zamówic ? robił ktos to ? ile cos takiego moze kosztować ?

Napisano

A własnie, gdzie mozna

> kupic panel przedni z miejscem na radio do albei, taki jak

> montowany był firmowo z miejscem wolnym na radio ? pewnie w ASO

> zamówic ? robił ktos to ? ile cos takiego moze kosztować ?

Rok temu przymierzalem sie do zakupu panela pod montaz odtwarzacza. Mozna go kupic w ASO za ok. 30 PLN jednak jest jeden mankament. Panel posiada widoczny otwor na zamontowanie zegara elektronicznego, ktory niestety kosztuje ok. 200-300PLN. Dlatego zrezygnowalem z tego przedsiewziecia.

Pozdrawiam,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.