Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowy sprzęt audio a sterowanie z kierownicy

Featured Replies

Napisano

Hej!

Mam w swojej Astrze II seryjnego kaseciaka Philipsa ze sterowaniem przy kierownicy. Chciałbym wymienic go na jakis nowszy model (cd/mp3). Czy bede mial mozliwosc sterowania nowym sprzetem z kierownicy czy moze nie bedzie dzialalo? Bede

musial kupic sprzet z opcja sterowania z kierownicy czy to jest standard? A moze musze kupic jakies konkretny model odtwarzacza, jak to jest?

pozdr.beny

Napisano

Jako, że z tym samym problemem. Co trzeba będzie zakupić żeby podłączyć takie radio:

http://www.allegro.pl/item98714029_pioneer_deh_p_2800mp_mpb_2820mpb_news_kuj_pom.html

Chodzi mi o to, żeby działało sterowanie z kierownicy, wyświetlacz z tego co wiem nie pójdzie z tym Pionkiem. Jaki jest koszt takiego urządzenia?

Pozdrawiam

Napisano

Można kupić interfejs pionka za 500 - 600 PLN. Tak mi mówili w sklepie. Albo kupić cos takiego za 127 PLN. Niestety nie pamietam stronki (przed reinstalacja systemu niestety nie zapisałem ulubionych). Jak znajde to podrzuce linka bo tez sie przymierzam do kupienia. No mozna jeszcze popróbować samemu coś zmajstrować, ale to już nie dla mnie. Schemat i opis byl gdzieś na elektrodzie.

Pozdro

Napisano

> Koledze chyba chodziło o to:

> http://www.piloty.pl/UNI20.html

> Ciekawe czy znajdzie się coś tańszego

Ja mam właśnie ten adapterek i sterowanie działa aż miło z Pionkiem 7700 smile.gif

Napisano

Nie kombinuj kup VDO MP3

500zł

http://www.pixmania.com/pl/pl/92951/art/vdo-dayton/radio-samochodowe-cd-cd-2.html

neutralne podświetlenie,

Dot Matrix,

4x50 W,

RDS,

4 - kanałowe wyjście na wzmacniacz,

EDI - współpraca z oryginalnym wyświetlaczem i sterowaniem w kierownicy

zdejmowany panel czołowy,

BBS - podbicie basów,głośność dostosowana do prędkości

Potrzeba czegoś więcej?

Napisano

> Nie kombinuj kup VDO MP3

> 500zł

> http://www.pixmania.com/pl/pl/92951/art/vdo-dayton/radio-samochodowe-cd-cd-2.html

> neutralne podświetlenie,

> Dot Matrix,

> 4x50 W,

> RDS,

> 4 - kanałowe wyjście na wzmacniacz,

> EDI - współpraca z oryginalnym wyświetlaczem i sterowaniem w

> kierownicy

> zdejmowany panel czołowy,

> BBS - podbicie basów,głośność dostosowana do prędkości

> Potrzeba czegoś więcej?

No niestety nie jest takie ładne jak pioneer spineyes.gif

Poza tym pioneer 2800 na allegro za 380 + 120 za interfejs = wychodzi podobnie. Fakt, że nie będzie wyświetlał na wyświetlaczu to nic takiego.

Napisano
  • Autor

> No niestety nie jest takie ładne jak pioneer

> Poza tym pioneer 2800 na allegro za 380 + 120 za interfejs

Gdzie taki interfejs kupic? Moze jakis link? Pionierek fajnym, nie powiem...

Na grupie dyskusyjnej pisali kiedys ze sprzed Kenwood i JVC bedzie wspolpracowal z tym sterowaniem z kieraty. Wiecie jaki konkretnie model?

Napisano

> Gdzie taki interfejs kupic? Moze jakis link? Pionierek fajnym, nie

> powiem...

> Na grupie dyskusyjnej pisali kiedys ze sprzed Kenwood i JVC bedzie

> wspolpracowal z tym sterowaniem z kieraty. Wiecie jaki

> konkretnie model?

Większość modeli Kenwooda jest przygotowana do współpracy z zewnętrznym sterowaniem i zewnętrznym wyświetlaczem. Jeśli ma tylko w opisie OEM Wired (sterowanie) i/lub OEM Disp (wyświetlacz) to będzie wspólpracowało. Jest tylko jeden myk: trzeba mieć interfejs odpowiedni względem samochodu jak i radia. Ja tak mam i działa i sterowanie i wyświetlacz. Interfejs Kenwooda - koszt około 300 zł, można też kupić osobno tylko sterowanie (ok. 120 zł), tylko wyświetlacz (ok. 50 zł), oficjalny dystrybutor w Polsce to Elco Exim, w sklepach nie spotkałem. Tematu JVC nie znam.

Napisano

> Gdzie taki interfejs kupic? Moze jakis link? Pionierek fajnym, nie

> powiem...

> Na grupie dyskusyjnej pisali kiedys ze sprzed Kenwood i JVC bedzie

> wspolpracowal z tym sterowaniem z kieraty. Wiecie jaki

> konkretnie model?

www.piloty.pl na tej stronie są układy, ja do pioneera 7700 zakupiłem układ UNI23PNR01. Proponuję wysłać zapytanie na maila [email protected] . Odpowiedzieli błyskawicznie, zapłaciłem niecałe 130 PLN i mam sterowanie radiem z kierownicy smile.gif

Napisano
  • Autor

> www.piloty.pl na tej stronie są układy, ja do pioneera 7700

> zakupiłem układ UNI23PNR01. Proponuję wysłać zapytanie na maila

> [email protected] . Odpowiedzieli błyskawicznie, zapłaciłem

> niecałe 130 PLN i mam sterowanie radiem z kierownicy

Sorry za niekumacje, ale gdzie montuje sie ten uklad? Jak to sie instaluje/konfiguruje. Zwykly smiertelnik nie da rady,huh?

Widze ze sa tam schematy dla roznych marek odtwarzaczy, ale czy dla wszystkich modeli?

Napisano

> Sorry za niekumacje, ale gdzie montuje sie ten uklad? Jak to sie

> instaluje/konfiguruje. Zwykly smiertelnik nie da rady,huh?

> Widze ze sa tam schematy dla roznych marek odtwarzaczy, ale czy dla

> wszystkich modeli?

Żadnych problemów. Po prostu odłączasz radio (złącze ISO) wkładasz pomiędzy radio a instalację ten zakupiony moduł, włączasz radio i działa. Aha, jeśli w radiu masz wejście na pilota (mini Jack) to nie ma problemu - podłączasz jacka do dziurki w radiu i działa. Jeśli nie masz wejścia na jacka to możesz dokupić u nich taki moduł z diodą podczerwieni i wtedy działa wszystko na zasadzie podczerwieni, jak przez pilota. Nic się nie ustawia, nic się nie konfiguruje, robota dla przedszkolaka zeby.GIF

Pozdrówka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.