Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Male problemy ze skrzynia biegow..

Featured Replies

Napisano

Panowie

Pisalem niedawno,ze cos mi brzeczy pod deska rozdzielcza,ze niby jakas blacha czy cos..ale udalo mi sie namierzyc zrodlo dzwieku i chcialbym sie dowiedziec,czy ktos moze mi powiedziec cos wiecej o tej usterce

mianowicie przy 2,5/3 tys obrotow zaczynalo byc slychac w kabinie brzeczenie jakby jakas zebatka wprowadzona na wysokie obroty, zachaczala o cos metalowego i dopiero przejscie na wyzszy bieg wyciszalo ten dzwiek na chwile..okazalo sie,ze dzwieku nie ma gdy trzymam w dloni drazek od zmiany biegow i lekko go dociskam..nie wiem jak jest skonstruowany uklad drazka i co moze gdzies pod spodem wywolywac ten odglos brzeczenia..czy tam jest jakis przegub,ktory wiruje z duzymi predkosciami i moze zachaczac o jakis element obudowy? biegi wchodza w miare lekko czyli nie wchodza idealnie..czuje delikatny opor przy zmianie biegow - szczegolnie jesli chodzi o 3 i 5

a druga sprawa,ktora chce opisac to cos co wydarzylo mi sie wczoraj w trasie..pojechalem w gory swietokrzyskie i posmigalem troche raz w gore, raz w dol i nagle zauwazylem objaw,ktory mnie zaskoczyl..po wcisnieciu sprzegla obroty spadly do ~600obr/min i silnik zaczal delikatnie przerywac ale nie zgasl..wrazenie takie jakby mial problem z paliwem..

na szczescie zostawilem samochod na parkingu..polazilem troche i po 2h wszystko bylo jak nalezy objawy sie juz nie pojawily..z czym to sie moglo wiazac? temp silnika w normie, olej jest..

co mi tak zmeczylo astrolota?

Napisano

Odnośnie dziwnych dźwięków wydobywających się z okolic dźwigni zmiany biegów:

miałem podobny problem: dziwny dźwięk na 1,3 i 5. Po dociśnięciu lewarka znikał, ostatnio wymieniłem tłumik drgań dźwigni zmiany biegów, taki mały gumowy krążek, kosztujący w ASO ok 13 zł.

Wymiana jest banalna. Całość dobrze nasmarowałem.

Jest ciszej.

Napisano

> Odnośnie dziwnych dźwięków wydobywających się z okolic dźwigni zmiany

> biegów:

> miałem podobny problem: dziwny dźwięk na 1,3 i 5. Po dociśnięciu

> lewarka znikał, ostatnio wymieniłem tłumik drgań dźwigni zmiany

> biegów, taki mały gumowy krążek, kosztujący w ASO ok 13 zł.

> Wymiana jest banalna. Całość dobrze nasmarowałem.

> Jest ciszej.

A gdzie to jest i jak mniej wiecej sprawdzicv czy nalezy go wymienic...!?

Mam takie samo brzeczenie, tylko na kazdym biegu w okolicy 2.5tys obrotow... wrazenie jakby ze srodkowych wlotow powietrza brzeczalo... a dokladnie to za nimi...

Napisano
...mi tesh coś brzęczy w okolicach popielniczki - lewarka zmiany biegów frown.gif to strasznie denerwujący dżwięk - jakby jakieś blaszki brzęczały frown.gif dzieje sie to na biegu jałowym oraz przy przyspieszaniu z wysokich biegów frown.gif co to może być???? ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.