Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co mogło sie stać z zapłonem ? pomocy

Featured Replies

Napisano

Napisze od początku.

Mam seryjne CCS z instalacją LPG. Kilka dni temu w trakcie jazdy samochód zaczął tracić moc, po czym silnik zgasł. Stojąc na poboczu probowałem go uruchomić, po kilku probach coś huknęło i silnik sie uruchomił z tym że czuć było ze nadal nie ma siły i nie chodzi na wszystkich garach. Wykreciłem świece i okazało się że nie ma iskry na jednej z nich. Powtórzyłem próbe na innych świecach i innym przewodzie podłączonym w tym samym miejscu do cewki i sytuacja sie powtórzyła. Doszedłem do wniosku że jest walnięta cewka. Kupiłem nową która zamontowałem, przeczyściłem świece i wszystko było OK. Po przejechaniu około 10 km znów powtórzyła sie ta sama sytuacja, samochód nie miał siły jechać, słychać było że nie chodzi na wszystkie gary. Kupiłem nowe świece i przewody WN bo stare już były trochę sfatygowane, jednak to nic nie pomogło. Przy uruchomionym silniku zdejmowałem po kolei przewody z cewek i okazało sie że znów na jeden gar nie idzie iskra confused.gif tym razem tak jak by padła druga cewka bo ta wymieniona działa jak trzeba sick.gif

Co mogło się stać? czy to zbieg okolicznosci ze po kolei padły dwie cewki, czy moze jest to skutek jakiejś innej usterki? nie uśmiecha mi sie co chwila płacić 80 zł za kolejne cewki. Miał ktoś taki przypadek, co z tym zrobić bo juz mi rece opadają buu.gif

Pozdrawiam

Napisano

mialem podobe objawy przy padnietym mapsensorze, posprawdzaj przewody ktore do niego wchodza i wychodza

Napisano
  • Autor

> mialem podobe objawy przy padnietym mapsensorze, posprawdzaj przewody

> ktore do niego wchodza i wychodza

ooo, a co to takiego i gdzie tego szukać?

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

...nadal lipa sick.gif wymieniłem drugą cewkę i przez jakiś czas (kilka dni) było OK, później znów jakieś dziwne rzeczy działy sie z zapłonem. Jak jade i piszcze pedal gazu na min. to czasami zaskakuje i jest dobrze, pali na wszystkie gary, jak troche bardziejpedał wcisne to znów się muli.... crazy.gif

P.S. czy to może być ten mapsensor co pisał kolega bob_beast bo troszkę nie znam sie na tym i nie wiem do czego jest to ustrojstwo frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.