Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 508 SW 1,6THP 156 kM szarpie podczas przyspieszania

Featured Replies

Napisano

Witam, 
Autko podczas podczas jazdy z stałą prędkością zachowuje się normalnie, natomiast podczas przyspieszania przy prędkości ok.120km/h i wciśnięciu pedału gazu poszarpuje. Zjawisko ma miejsce tylko przy większej prędkości np. podczas wyprzedzania. Na wolnych obrotach silnik pracuje równo, łatwo zapala i nie gaśnie przy zrzucaniu biegu. Może ktoś z Was ma jakieś sugestie co może być przyczyną takiego zachowania silnika. Z góry dziękuję za odpowiedzi. 
Pozdrawiam

Napisano

Jak długo to poszarpywanie trwa po wciśnięciu mocno gazu i z jaka częstotliwością?

Napisano
  • Autor

Dnia 27.04.2017 o 13:21, Rado_ napisał:

Jak długo to poszarpywanie trwa po wciśnięciu mocno gazu i z jaka częstotliwością?

Całość trwa krótką chwilkę , szarpnie dwa trzy razy i efekt jakby ustaje.

Napisano

Tylko przy tej prędkości? A jak rozrząd? Nie słychać na zimnym przy ok 1700-2000 obr takiego warczenia?

Napisano
  • Autor

Nie do końca, generalnie zawsze podczas przyspieszania ,ale na wyższym biegu i prędkości. Rozrządu nie słychać ,ale opinie są podzielone. W 1,6 THP podobno lubi się wysypać i tego się obawiam. Stąd moje zapytanie ,bo może ktoś miał podobne objawy?

Napisano

Mam takie objawy, właściwie od kupna. Tzn. Na początku wystepowaly bardzo rzadko. Ale wraz z postepujaca degeneracja rozrzadu, wystepowało co raz częściej, az do odglosu walenia czyms w blache pod maską. Po wymianie rozrządu, przynajmniej tak powinno zrobic ASO, bo na ręce nie patrzyłem, objaw ustąpił. Teraz rozrzad na zimnym podczas jazdy znowu warczy i szarpanie również sie czasami pojawia. Wiec dedukuję, ze to ma związek z rozrządem.

Napisano
  • Autor

No tak, tego się obawiałem. Niestety rozrząd w tym silniku choć na łańcuchu to jakaś lipa.

dzięki

Napisano
9 godzin temu, jaraspe napisał:

No tak, tego się obawiałem. Niestety rozrząd w tym silniku choć na łańcuchu to jakaś lipa.

dzięki

Jak nie masz gwary to kup zamiennik,szczególnie napinacz, wytrzymuje dłużej. Podejrzewam, że ASO dalej wkłada stare niepoprawione.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.