Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lekko zielony ale bez lewych rak :)

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chce sie troszke pobawic w podlaczaczenie audio a wiec dla pewnosci prosilbym o potwierdznei kilku moich zalozen smile.gif.

Na poczatek budowe swoejgo CA chce rozpoczac od zakupu PB na przod + BLAUPUNKTA GTA4.

Mam teraz pytanko czy jest mozliwosc podpiecia tego pod seryjne radyjko? Nie oceniajcie tego kroku pod wzgledem efektu, gdyz i tak w najblizszym czasie sobie zapodam jakies radyjko ale chodzi o mozliwosci techniczne smile.gif.

Teraz pytanie..

Czy dobrze rozumuje, jesli zakladam, ze 4 sygnaly audio jakie treaz ida z radia podciagne pod wzmacniacz i z niego dalej rozdziele na glosniki (na razie przod i tyl, pozniej + sub).

Mam tez pytanie co daja oddzielne wyjscia na sub w niektorych radiach (wiem, ze maja regulacje sygnalu juz w radiu) ale czy to tylko o to chodzi? Z tego co doczytalem wzmacniacze tez ta regulacje maja.

No i co takie osobne wyjscie na sub mi da jesli pozniej na wzmacniaczuy i tak mam 4 kanaly?

Kolejne pytanko... Co daje w radiu parametr (2 wyjście przedwzmacniacza typu RCA)? Czy z tych wyjsc ida kable do wzmacniacza czy z tych co normalnei na glosniki ida? Jaka roznica?

Z gory dzieki za odp. Troche poszukalem na tym forum w celu znalezienie tych odp ale ich akurat nei znalazlem.

Napisano

Quote:

Na poczatek budowe swoejgo CA chce rozpoczac od zakupu PB na przod + BLAUPUNKTA GTA4. Mam teraz pytanko czy jest mozliwosc podpiecia tego pod seryjne radyjko? Nie oceniajcie tego kroku pod wzgledem efektu, gdyz i tak w najblizszym czasie sobie zapodam jakies radyjko ale chodzi o mozliwosci techniczne .

Tak podłączasz wyjścia głośnikowe z radia do wejśc Hi-imput we wzmacniaczu

Quote:

Teraz pytanie..

Czy dobrze rozumuje, jesli zakladam, ze 4 sygnaly audio jakie treaz ida z radia podciagne pod wzmacniacz i z niego dalej rozdziele na glosniki (na razie przod i tyl, pozniej + sub).

Tak dobrze

Quote:

Mam tez pytanie co daja oddzielne wyjscia na sub w niektorych radiach (wiem, ze maja regulacje sygnalu juz w radiu) ale czy to tylko o to chodzi? Z tego co doczytalem wzmacniacze tez ta regulacje maja.

Daje to możliwośc regulacji suba z radia bez potrzeby grzebania w bagażniku zlosnik.gif

Quote:

No i co takie osobne wyjscie na sub mi da jesli pozniej na wzmacniaczuy i tak mam 4 kanaly?

Wyjście to podpinasz pod wzmacniacz kanały mostkujesz i zasilasz suba

Quote:

Kolejne pytanko... Co daje w radiu parametr (2 wyjście przedwzmacniacza typu RCA)? Czy z tych wyjsc ida kable do wzmacniacza czy z tych co normalnei na glosniki ida? Jaka roznica?

To znaczy ze masz wyjście na wzmacniacz z przednich i tylnych kanałów radia czyli po podłaczeniu czterech głośników i wzmacniacza 4kanłpowego będzie ci działc regulacja przód tył (fader) w radiu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.