Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozszczelniona sprężarka - klimatyzacja ???

Featured Replies

Napisano

Witam,

Kilka dni temu nabiłem klimatyzacje, pojezdziełem no i niestety klimatyzacja przestała działać. Pojechałem do firmy która mi nabijała klimatyzacje, podnieśli samochód i okazało sie że jest rozszczelniona sprężarka (mniej wiecej na środku urzadzenie na podczerwień zmieniało kolor na zielony) Czy orientuje się ktoś czy można to naprawić, ewentualnie gdzie i za ile ? Najlepiej w warszawie lub okolicach Legionowa. Będe bardzo wdzięczny za pomoc.

A tak przy okazji stało sie to po wizycie u elektryka który naprawiał mi wycieraczki smile.gif

Pozdrawiam,

T.

Napisano

> Witam,

> Kilka dni temu nabiłem klimatyzacje, pojezdziełem no i niestety

> klimatyzacja przestała działać. Pojechałem do firmy która mi

> nabijała klimatyzacje, podnieśli samochód i okazało sie że jest

> rozszczelniona sprężarka (mniej wiecej na środku urzadzenie na

> podczerwień zmieniało kolor na zielony) Czy orientuje się ktoś

> czy można to naprawić, ewentualnie gdzie i za ile ? Najlepiej w

> warszawie lub okolicach Legionowa. Będe bardzo wdzięczny za

> pomoc.

A ta firma co Ci nabijała to nie umie tego zrobić? Co to za serwis klimy co tylko nabić gaz potrafi ? Takimi urządzeniami to sami byśmy sobie mogli nabijać.

Pytałeś się ich co oni na to ? Nie podjęli się naprawy ? Dlaczego ?

Moim zdaniem wszystko zależy od rodzaju rozszczelnienia, może popuszcza na jakimś zimmeringu, a może jest pęknięty korpus niewiem.gif jeśli pęknięty to aluminium można spawać ale i tak bez dokładnych oględzin sprężarki trudno coś powiedzieć.

Acha, dlaczego przed nabiciem najpierw nie wpuścili kontrastu ? Nie straciłbyś teraz gazu i kasy za niego. Oddają Ci teraz kasę za nabicie ? Nie podoba mi się takie działanie.

Napisano

krzysztof100 ... dobrze mówisz, po pierwsze mi w warsztacie najpierw wpuścili do układu azot, pojeździłem tak pare dni i okazało się że gdzieś ucieka i zaczęło się szukanie. Kosztowało mnie to 50zł a nie ok. 160 za nabicie czynnikiem. A po drugie to powinni umieć wyjąć sprężarkę i zająć się nią. Warsztat do którego ja jeżdzę nie robi wszystkiego sam, ale ma kontakty i nie musisz się o nic martwić.

Może zmień zakład. pozdrawiam cool.gif

Napisano
  • Autor

> krzysztof100 ... dobrze mówisz, po pierwsze mi w warsztacie najpierw

> wpuścili do układu azot, pojeździłem tak pare dni i okazało się

> że gdzieś ucieka i zaczęło się szukanie. Kosztowało mnie to 50zł

> a nie ok. 160 za nabicie czynnikiem. A po drugie to powinni

> umieć wyjąć sprężarkę i zająć się nią. Warsztat do którego ja

> jeżdzę nie robi wszystkiego sam, ale ma kontakty i nie musisz

> się o nic martwić.

> Może zmień zakład. pozdrawiam

klime nabijalem w ASO, i podobno nie zajmuja sie naprawami. Chyba powinienem sie tam zglosic z reklamacja, tym bardziez ze w tej sytuacji to co oni nabili raczej ucieklo ??? dzwonilem do firm ktore sie tym zajmuja, naprawa minimum 350 zl.

T.

Napisano

> klime nabijalem w ASO, i podobno nie zajmuja sie naprawami. Chyba

> powinienem sie tam zglosic z reklamacja, tym bardziez ze w tej

> sytuacji to co oni nabili raczej ucieklo ??? dzwonilem do firm

> ktore sie tym zajmuja, naprawa minimum 350 zl.

> T.

DZIADY !!! Jedź i zjeb ich dlaczego nabili Ci klimę bez sprawdzania szczelności. Pytali Cię czy sprawdzać szczelność czy od razu nabijać ? Poza tym szanujący sięserwis klimy ma specjalne urządzenie które wszystko robi automatycznie, wyciąga stary czynnik, robi próżnię i sprawdza czy trzyma, jeśli nie trzyma pyta się czy wpuszczać kontrast w celu sprawdzenia miejsca wycieku czy nie, itd. Na takim urządzeniu ja miałem robione, 150 kosztowało nabicie + 50 za opcję z kontrastem i usunięcie nieszczelności - u mnie była to tylko nieszczelność na złączu rurki wychodzącej ze sprężarki.

Opi....ol ich. Czym oni nabijają, że nie sygnalizuje im nieszczelności ??? Ale prawdę mówiąc to tylko dla poprawy samopoczucia bo wątpię żeby kasę odali albo jakoś inaczej zrekompensowali swoje pochopne decyzje i czynności.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.