Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o instalacje!

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jako ze mam bardzo małe pojecie o instalacji gazowej, bo do tej pory jezdze jeszcze na paliwie to moje pytanie moze wydac wam sie smieszne, ale mam nadzieje ze mi pomorzecie!

Otóż odwiedzilem dzisiaj zakład zajmujący sie montażem instalacji lpg. Zaproponowali mi instalacje (niepamietam jakiej firmy byla) do samochodu jak w podpisie, podobno z elektroniką i cena z butlą w kole zapasowym wyszla 1750 zl icon_rolleyes.gif Jak oceniacie taki koszt instalacji ??? Jedna mała rzecz tylko mnie zaciekawila a niemialem juz okazji sie o to zapytac - gosc powiedzial mi ze samochód bedzie palił na benzynie i po przygazowaniu (po przekroczeniu pewnych obrotów) przełączy się na gaz i to mnie jakos zdziwilo bo myslalem ze bede mial mozliwość przełączania samodzielnie benzyna-gaz! A co w takim przypadku bedzie jezeli zabraknie mi gazu a po odpaleniu na benzynie przełączy sie na gaz shocked.gif albo w przypadku temperatury np -20 st na polu a silnik bedzie nierozgrzany i wtedy przełączy sie na gaz??

Dzieki z góry za odpowiedz i wszelkie sugestie smile.gif

Napisano

A co w takim przypadku bedzie jezeli

> zabraknie mi gazu a po odpaleniu na benzynie przełączy sie na

> gaz albo w przypadku temperatury np -20 st na polu a silnik

> bedzie nierozgrzany i wtedy przełączy sie na gaz??

Przewaznie przełącznik ma 2 położenia:

1) tylko benzyna

2) automatycznie, czyli po przekroczeniu obrotów (temp. reduktora) przełącza się na gaz

Czasami jest trzecia pozycja tylko gaz (nawet odpalanie).

Na benzynę zawsze możesz przełączyć. Co do ceny to ta jest drugorzędną sprawą, ważniejszy jest zakład i fachowość instalatora. 24m-c gwarancji na podzespoły też się liczy.

Napisano

Ja u siebie mam, że po przekroczeniu danej liczby obrotów/minute samo się przełącza z benzyny na gaz. Gdy nie ma gazu samochód trochę "wariuje" ale wtedy samo zmienia na benzyne. Przełącznik mam trzy pozycyjny -

II - opisana wyżej funkcja

I - sam gaz (zapalanie i jazda)

0 - sama benzyna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.