Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tynk mozaikowy

Featured Replies

Napisano

1. Ma ktoś u siebie taki w kolorze czarnym? Gdzieś tam w necie wyczytałem, że z czasem płowieje, prawda to?

W sumie to już i tak trochę po ptokach bo na 1 ścianie położyłem, tam gdzie dokładałem oświetlenie. ;]

Na drugiej ścianie mam też mozaikowy ale w kolorze brązowym. Trzyma się dobrze, wszystko z nim ok, jedynie co mi nie pasuje to kolor, ma też być czarny.

2. Czy taki tynk można malować? Jeśli tak to jaką farbą? dobrze to będzie wyglądało?

3. jeśli się nie maluje to czy można naciągnąć jedną warstwę tynku na drugą? aby nie trzeba było tego zrywać? Jeśli można to czy trzeba gruntować czy kłaść od razu?

Tynk kupowałem w Casto. Przy okazji ciekawostka jaką mają dziwną politykę cenową. 

1 wiaderko  jak kupuje się na miejscu 118 zł. Zakup w ich sklepie internetowym i odbiór na miejscu- 83zł. Jak za 1 kliknięcie w komórce to spora różnica. Dodatkowo nie trzeba targać samemu z hali tylko przynoszą do punktu obsługi klienta.

Napisano

Mineralny można malować farbami elewacyjnymi.

Akrylowego to nie wiem.

Napisano
Dnia 3.10.2017 o 20:10, ElBombino napisał:

1. Ma ktoś u siebie taki w kolorze czarnym? Gdzieś tam w necie wyczytałem, że z czasem płowieje, prawda to?

Płowieje szczególnie ten położony "na zewnątrz" wystawiony na warunki atmosferyczne, szczególnie słońce.

W pomieszczeniach wytrzyma dekady.

Przyczyn a płowienia jest proces schodzenia barwnika z ziarenek kruszywa.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 3.10.2017 o 20:57, Joki napisał:

Mineralny można malować farbami elewacyjnymi.

Akrylowego to nie wiem.

Piszesz kolego o tynku strukturalnym czyli tzw. putzu. A tu chodzi o tynk mozaikowy czyli tzw marmersztyk. 

Napisano
Dnia 3.10.2017 o 20:10, ElBombino napisał:

W sumie to już i tak trochę po ptokach bo na 1 ścianie położyłem, tam gdzie dokładałem oświetlenie. ;]

Na drugiej ścianie mam też mozaikowy ale w kolorze brązowym. Trzyma się dobrze, wszystko z nim ok, jedynie co mi nie pasuje to kolor, ma też być czarny.

2. Czy taki tynk można malować? Jeśli tak to jaką farbą? dobrze to będzie wyglądało?

3. jeśli się nie maluje to czy można naciągnąć jedną warstwę tynku na drugą? aby nie trzeba było tego zrywać? Jeśli można to czy trzeba gruntować czy kłaść od razu?

Tynk kupowałem w Casto. Przy okazji ciekawostka jaką mają dziwną politykę cenową. 

1 wiaderko  jak kupuje się na miejscu 118 zł. Zakup w ich sklepie internetowym i odbiór na miejscu- 83zł. Jak za 1 kliknięcie w komórce to spora różnica. Dodatkowo nie trzeba targać samemu z hali tylko przynoszą do punktu obsługi klienta.

Tynk można malować tylko troszkę dziwnie wygląda bo niektóre mniejsze dziurki zalejesz a niektóre nie. No i wszystko jest jednolite. Widać że ti malowane.

Co do nakładania jedno na drugie to można tylko przedtem musisz zagruntować podkładem w kolorze.

Odnośnie blaknięcia to się nie wypowiem bo bo mam jasne barwy i w miejscach nienasłonecznionych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.