Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeglad i lusterko...

Featured Replies

Napisano

No wiec jako ze 80kkm sie zbliza stilak poszedl na czynnosci serwisowe; wymieniony zostal pasek rozrzadu, napinacz oraz rolka prowadzaca, pasek wielonapedu, jego napinacz oraz rolka, filtr powietrza, filtr paliwa, filtr kabinowy, olej czeka jeszcze 5kkm (plynie teraz w resursie 15kkm), wyczyszczony zostal intercooler, poprawiona jego oslona (powolutku nacinajaca rure), przelozono mocowanie gniazda DEFA na zderzak oraz wyczyszczono hamulce... calosc kosztowala mnie 930PLN za czesci i robocizne co uwazam za dobra cene.

W planach byla wymiana gum stabilizatora ale okazaly sie byc w dobrym stanie, laczniki tez, wahacze tez, maglownica tez i tylko czemu mam wrazenie ze cos zaczyna postukiwac w zakretach?

Usluga wykonana w nowym zaprzyjaznionym warsztacie pana Macieja co kiedys pracowal w ASO Schewe a teraz otworzyl wlasna dzialalnosc pod wdzieczna nazwa FIAT CLUB. Wyszlo przy okazji ze nie grzeje lusterko pasazera... Pytanie do tych co wymieniali - po zamowieniu oryginalu przychodzi z naklejonym elementem grzejnym? bo jakos nie widze opcji odklejenia samej grzalki bez zniszczenia powkloki lustra. Sa jakies opcje? Sprawdzilem napiecie dochodzi po prostu wklad sie gdzies upalil frown.gif

Napisano

> Pytanie do tych co wymieniali - po

> zamowieniu oryginalu przychodzi z naklejonym elementem grzejnym?

Ja wymieniałem cztery razy - zawsze przychodzi kompletny wkład, wystarczy tylko podpiąć przewody i wcisnąć na miejsce.

BTW. w pewnym momencie te wkłady miały źle przyklejone mocowanie i po założeniu haczyły wewnątrz obudowy uniemożliwiając regulację w pełnym zakresie, ale te ostatnio wymieniane już były OK, więc chyba poprawili.

W każdym razie warto może rozważyć ofertę jakichś lokalnych specjalistów od szyb i lusterek hmm.gif - zanim sprzedałem auto, zastanawiałem się nad dorobieniem takich lusterek właśnie u lokalnego specjalisty, koszty na pewno nie są większe, a trwałość powinna być jednak lepsza - bo słabą stroną oryginałów są właśnie te elementy grzejne...

Napisano
  • Autor

> Ja wymieniałem cztery razy - zawsze przychodzi kompletny wkład,

> wystarczy tylko podpiąć przewody i wcisnąć na miejsce.

> BTW. w pewnym momencie te wkłady miały źle przyklejone mocowanie i po

> założeniu haczyły wewnątrz obudowy uniemożliwiając regulację w

> pełnym zakresie, ale te ostatnio wymieniane już były OK, więc

> chyba poprawili.

> W każdym razie warto może rozważyć ofertę jakichś lokalnych

> specjalistów od szyb i lusterek - zanim sprzedałem auto,

> zastanawiałem się nad dorobieniem takich lusterek właśnie u

> lokalnego specjalisty, koszty na pewno nie są większe, a

> trwałość powinna być jednak lepsza - bo słabą stroną oryginałów

> są właśnie te elementy grzejne...

klopot jest taki ze ci lokalni sprzedawcy nie maja wkladow grzejnych. Mozna je znalezc na sieci chyba... ale z doswiadczen z bravo pamietam ze mialy lekko inny odcien i przychodzily z naklejonymi paskami do mocowania co uniemozliwialo przyklejenie tego elementu grzejnego... jak zczyscielem tasme to uszkodzila sie lekko powloka lustra... ogolnie nie bylo to ani wprost ani specjalnie tanio

Napisano

> klopot jest taki ze ci lokalni sprzedawcy nie maja wkladow grzejnych.

Same wkłady to wycina się na poczekaniu biorąc za wzór oryginał. ok.gif A co do ogrzewania, to widziałem maty grzejne w sklepie za alrmami i elektroniką mtoryzacyjną - były w różnych rozmiarach, więc gdyby pójść z gotowym szkłem to da się coś dobrać. Normalnie używa ich się do "dorabiania" ogrzewania w lusterkach bez tego patentu, więc tu też się powinny sprawdzić. Same zaczepy przekleja się z oryginału

> ogolnie nie bylo to ani wprost ani specjalnie tanio

Mnie nie chodziło o to, żeby było "specjalne tanio", tylko żeby nie trzeba było przy tych lusterkach grzebać średnio co dwa miesiące. grinser006.gif

Napisano

Ja zamawiajac wklad zaznaczylem ze chce z wkladem grzejnym i tak tez otrzymalem waytogo.gif

www.automotosklep.pl

firma jest z Gdanska z ul. pilotow chyba na Zaspie wiec masz blisko 30.GIF

Napisano

> BTW. w pewnym momencie te wkłady miały źle przyklejone mocowanie i po

> założeniu haczyły wewnątrz obudowy uniemożliwiając regulację w

> pełnym zakresie, ale te ostatnio wymieniane już były OK, więc

> chyba poprawili.

U mnie (lewy) wklad z prawidlowej serii ma naklejone w prawym dolnym rogu male biale kolko.

ps. zanim ASO dostalo prawidlowy wklad z BB przetestowali u mnie chyba z 6 szt smile.gif (a wystarczylo aby ktos w Fiacie pomyslal i te dobre oznaczyl innym numerem kat. a tak ... jest totalna loteria).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.