Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompka paliwa nie pracuje pomocy...

Featured Replies

Napisano

Jak sprawdzić pompke paliwa. w mojej meganie zamarła. sprawdzałem miernikiem napiecie , ale go brak,chyba że źle mierzyłem;) . pąpka posiada jakis bezpiecznik???? samochód rano odpalił bez problemów a jak silnik sie zagrzał kiszka. dobrze że mam gaz to dotrłem do domu. pomocy z góry dzieki za fachową pooc;))) spineyes.gifyay.gif

Napisano

> nikt mi nie pomoże nie ma fachowca???

czesc.

nie wiem jak to rozwiazali w renault ale w oplu jest tak:

wlaczasz stacyjke przez 2-3 sek pompa pracuje i sie wylacza(slychac jak chodzi a czasami mozna uslyszec tez przekaznik i zlokalizowac go) a potem jak juz krecisz to dziala na stale. sterowana jest przez przekaznik a ten przez komp. w reno musi byc podobnie wiec znajdz przekaznik od pompy i sprawdz czy dochodzi do niego napiecie i czy wychodzi (gdy silnik pracuje). jesli nie masz napiecia na pompce to moze zwalil sie ten przekaznik. mozesz miec tez zrobione odciecie pompy jak sie przelacza na gaz (ale to zalezy od gazownika jak to zrobil) wtedy mozesz miec dodatkowy przekaznik w ukladzie pompy ktorego tez trzeba by bylo sprawdzic czy on tu czegos nie miesza. przekaznik pompy powinien byc na obwodzie z bezpiecznikiem wiec (sprawdz na poczatku) bezpieczniki jak nie wiesz ktory to wszystkie przelec. bezpiecznik nie musi byc tylko od pompy (u nie byl chyba jako uklad zasilania paliwem) na szybko to tyle

Krzysiek

Napisano
  • Autor

dzieki zaraz biore sie za grzebanie przy magane . pozdrrawiam.;)))) nareszcie ktoś kompetentny dzieki

Napisano

> czesc.

> nie wiem jak to rozwiazali w renault ale w oplu jest tak:

>

Witam. W Meganie jest podobnie - po włączeniu zapłonu pompa wlącza się na 1-2 s, później dopiero w trakcie kręcenia rozrusznikiem, no i podczas pracy silnika. Przekaźnik pompy paliwa znajduje się w komorze silnikowej w skrzynce na lewym nadkolu - przed przekaźnikami wentylatora chłodnicy. Trzeba też sprawdzić wyłącznik uderzeniowy ("wypadkowy"), który odłącza pompę w razie silnego wstrząsu (też na tym nadkolu, z czerwoną gumką na wierzchu). Powodzenia.

Napisano

> Trzeba też sprawdzić wyłącznik uderzeniowy ("wypadkowy")

w opelku jest to jeden wspolny przekaznik (taki wiekszy) ktory ma ten wylacznik w sobie

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

dzieki;) i meganka śmiga to był ten przekaźniczek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.