Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peknieta przednia sprezyna !!!

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegow,

dzisiaj przy ruszaniu spod pracy uslyszalem glosne stukniecie w przedniej czesci samochodu... Na poczatku myslalem, ze najechalem na cos, czego wczesniej nie zauwazylem, ale na ulicy nic nie lezalo. Po kilkuset metrach pojawily sie nieprzyjemne zgrzyty z zawieszenia. Zajrzalem po samochod i na wahaczu znalazlem kawalek ulamanej sprezyny.

W warsztacie potwierdzilem, ze to wlasnie ta czesc ulegla uszkodzeniu.

W Warszawie sa tylko dwie nowe oryginalne sprezyny w jednym z ASO (koszt jednej to ok 230PLN).

Mysle wlasnie nad zalozeniem sprezyn Eibach Pro-Kit 30mm.(komplet ok 650PLN).

Czy ktos z Was testowal taki zestaw z seryjnymi amorkami? Producent twierdzi ze mozna je spokojnie stosowac z seria. Zastanawiam sie takze nad ew. zalozeniem amortyzatorow Bilsteina B4

Co o tym sadzicie? Z gory dzieki za Wasze porady 30.GIF

Pozdrawiam

Napisano

> Zajrzalem po samochod i na wahaczu znalazlem kawalek ulamanej sprezyny.

> Mysle wlasnie nad zalozeniem sprezyn Eibach Pro-Kit 30mm.(komplet ok 650PLN).

> Czy ktos z Was testowal taki zestaw z seryjnymi amorkami? Producent twierdzi ze mozna je spokojnie stosowac z seria.

Wpisz w wyszukiwarce słowo Eibach i wszystko będziesz wiedział. 270751858-jezyk.gif

> Zastanawiam sie takze nad ew. zalozeniem amortyzatorow Bilsteina B4

> Co o tym sadzicie? Z gory dzieki za Wasze porady

Moja rada, to wyszukiwarka i słowo Bilstein zlosnik.gif

Napisano

Ja jeździłem na takich sprężynach... Niestety obnizają więcej niz te 30mm... przod siadł do 40 mm a tyl 35! Ogólnie jeździć się da, auto duzo lepiej trzyma się drogi ale... no właśnie, to ale... o wjazdach na krawężnik wyższy niz 5 cm zapomnij!!! Niestety po tym obniżeniu miska jest tylko pare cm nad ziemia i bardzo łatwo ją uszkodzić... teraz jeżdże na seryjnych sprężynach ale na lato chyba znów założe eibachy... wyglądu zglebowanego auto nie da się niczym zastapić! ok.gif

Napisano

> Ja jeździłem na takich sprężynach... Niestety obnizają więcej niz te

> 30mm... przod siadł do 40 mm a tyl 35!

tak i tu pytanie czy do 1,8 sa te same spręzyny jak do 1,4 i 1,6 ??? bo tak występują w wielu katalogach, ale na moim obniżenie na takich było ponad 70 mm, max ile samochód może leżec.

według mnie to muszą być przynajmniej jak do jtd czy abartha?? niewiem.gif

Napisano

Miałem niedawno identyczny przypadek, u mnie sprężyna pękła przy wyjeździe z parkingu. I całe szczęście bo praktycznie zblokowała mi koło , strach pomyśleć co by stało się przy większej prędkości. Założyłem nowe spręzynki standardowe bo na eibachach moim zdaniem za nisko siedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.