Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samoczynne przełaczanie

Featured Replies

Napisano
Od tygodnia mam problem z moją instalacją gazową. Do tej pory, a przejechałem już na gazie ponad 50kkm wszystko sprawowało sie idealnie. Jednakże od pewnego czasu podczas jazdy na gazie, szczególnie na postoju na wolnych obrotach, auto samoczynnie sie przełacza na benzynę i nie pomaga przegazowanie ani inne sposoby z ponownym odpaleniem włacznie. Czasami bezpośrednio po przełaczeniu już na benzynie auto zgaśnie. Ponowne uruchomienie silnika po pewnym czasie (może jak ostygnie) niweluje problem. Byłem u gazowników, ale oni nie mieli czasu, teraz ostatnio ja nie mam go zbyt wiele więc zdecydowałem się poprosić o porade. Obawiam sie że to może cos z elektroniką, choć to tylko moje podejrzenie. Od nowości nie wymieniany był filtr gazowy, ani też nie było żadnej regulacji. Może ktoś ma jakiś pomysł na to co takiego dzieje się z moim autkiem?
Napisano

Witam

A mówili dobrzy ludzie że gaz trzeba zakładać tylko u fachowców zlosnik.gif, którzy zawsze dysponują czasem dla swoich klientów zlosnik.gif Teraz nic nie wypada tylko przeprosić się z Trans..... i przyznać się do błędu hmm.gif

A tak na poważnie, jeśli jest to może czujnik temperatury lub czujnik od odpalonego silnika (na kablach WN lub wtrysku). Wygląda że elektronika nie wykrywa impulsów z tych czujników. ok.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam

> A mówili dobrzy ludzie że gaz trzeba zakładać tylko u fachowców ,

> którzy zawsze dysponują czasem dla swoich klientów Teraz nic

> nie wypada tylko przeprosić się z Trans..... i przyznać się do

> błędu

> A tak na poważnie, jeśli jest to może czujnik temperatury lub czujnik

> od odpalonego silnika (na kablach WN lub wtrysku). Wygląda że

> elektronika nie wykrywa impulsów z tych czujników.

> Pozdrawiam

Pierwsza część wypowiedzi mnie trochę rozbawiła. Widzę że ostatnio można Cie spotkać jedynie na tym kaciku. Druga czesc wypowiedzi to juz profesjonalne doradztwo. zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Od tygodnia mam problem z moją instalacją gazową. Do tej pory, a

> przejechałem już na gazie ponad 50kkm wszystko sprawowało sie

> idealnie. Jednakże od pewnego czasu podczas jazdy na gazie,

> szczególnie na postoju na wolnych obrotach, auto samoczynnie sie

> przełacza na benzynę i nie pomaga przegazowanie ani inne sposoby

> z ponownym odpaleniem włacznie. Czasami bezpośrednio po

> przełaczeniu już na benzynie auto zgaśnie. Ponowne uruchomienie

> silnika po pewnym czasie (może jak ostygnie) niweluje problem.

> Byłem u gazowników, ale oni nie mieli czasu, teraz ostatnio ja

> nie mam go zbyt wiele więc zdecydowałem się poprosić o porade.

> Obawiam sie że to może cos z elektroniką, choć to tylko moje

> podejrzenie. Od nowości nie wymieniany był filtr gazowy, ani też

> nie było żadnej regulacji. Może ktoś ma jakiś pomysł na to co

> takiego dzieje się z moim autkiem?

Nie wiem, zy to to samo, ale podobnie miałem w Tahlii.Jak postałem w korku w gorący dzień, wentylatorek trochę powachlował, to nagle ni z tego ni z owego auto samo wchodziło na benzynę. Najlepsze było to, że pdały wszystkie kontrolki gazu - totalna ciemność. Co pewien czas, właaczały się te kontrolki jakby auto próbowało przejśćna gaz, ale nawet nie było wiadomo, czy jadę na gazie czy na benzynie (jak się depnęlo, to różnica była i wtedy wiadomo). Zdarzyło mi się tak raz czy dwa. Ale olałem. Jak się zdarzyło 3 raz, pjechałem do gazowników i zagrzałem auto do czerwoności wink.gif, aż samo przeszło z gazu na benzynę i za nic nie chciało im wrocic. Co się okazało - sygnał o obrotach do centralki gazu wzięty był z cewki. Jak cewka złapała temperaturkę, to podawała nie takie info do centralki. Rozwiązano to w taki sposób, że zdjęcto obroty bezpośrednio z obrotomierza. Tak mi to tłumaczono wink.gif

Napisano
  • Autor
Po podpięciu kompa gazowego pod normalny komputer z oprogramowaniem serwisowym wyszło, że komp gazowy gubił impuls z cewki zaplonowej i rozumiał to w ten sposób jakby brakowało obrotów i się rozłaczał. Fachowcy przepięli czujnik na drugą cewkę i na razie dziala bez zarzutu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.