Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kombinacja ze wzmacniaczami 1 mam jaki drugi dokupic....

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

mam ostatnio przemyslenia jak dobrze wydac pare groszy na wzmacniacz... audiofilem nie jestem ale tez nie lubie kupowac boszmana magnata itp smile.gif

moja obecna sytuacja wyglada tak ze radiem napedzam glosniki z przodu PB ck 6 drzwi sa wygluszone, z tylu mam signata fury 400 ( 2 x 75rms i w mostku troche wiecej ) i bujam nim infinity ktory ma 300rms....

zastanawiam sie nad paroma konfiguracjami

1 zostawic bez zmian bo wzmak pod przod niewiele da, slyszalem sporo opinni ze wlasnie te glosniki zaczynaja szalec dopiero pod wzmakiem

2 kupic wzmaka typu audison srx 2 lub cos podobnego kosztuje kolo 350 400zl i zapodac go na przod

3 signata podlaczyc pod przod glosniki maja 75rms i wzmak tez wiec bedzie ok i kupic cos zeby napedzic suba i mysle o mocy w przedziale 200w 300w rms...

kasy za duzo nie mam niestety i ciezko mi jest dozbierac na wzmaka za 1000zl ale na forum pisze sie cos o firmie car power - monacor ( jak dobrze napisalem ) i oni maja ciekawe propozycje w okolicach 400 500zl i one by zasilily spokojnie suba... ale nie znam tej firmy a nie chcial bym kasy w bloto wywalic.....

poprosze o pomoc i nakierowanie mnie na odpowiedni kierunek wyboru smile.gif chyba ze ktos ma jakies inne zdanie z checia poslucham smile.gif kwota ktora dysponuje to mysle ze jakies 400zl 500zl na wzmaka, ewentualnie ciezko bedzie ale moge sie szarpnac na 600zl ale to wzmak + kabelki....

na sam koniec dodam ze nie kupie jednego 4 kanalowego bo poprostu nie mam kasy na to passed_out.gif za ten co mam moze dostane 250zl a porzadny 4 kanalowy.... $$$

Napisano

do przodu kup 4o kanałówke i podłącz każdy z głośników i tweeterów do oddzielnego kanału (przewody z radia do zwrotki a ze zwrotki przez wzmaki do glośników). poczujesz bardzo dużą różnice w graniu smile.gif

jeśli chodzi o suba to dobrze by było gdyby piec dorównywał mu mocą. ostatecznie po zmostkowaniu moc obecnego wzmaka powinna wynieść ok 200rms więc oststecznie powinno to dosyć dobrze grać.

Napisano

A mi się podoba granie CK 6 pod RF G250a2 . I tyle zlosnik.gif

Dodatkowo to ten wzmak jest niezły w pędzeniu subów.

Jest na allegro właśnie za 500 zł.

Napisano
  • Autor

> do przodu kup 4o kanałówke i podłącz każdy z głośników i tweeterów do

> oddzielnego kanału (przewody z radia do zwrotki a ze zwrotki

> przez wzmaki do glośników). poczujesz bardzo dużą różnice w

> graniu

> jeśli chodzi o suba to dobrze by było gdyby piec dorównywał mu mocą.

> ostatecznie po zmostkowaniu moc obecnego wzmaka powinna wynieść

> ok 200rms więc oststecznie powinno to dosyć dobrze grać.

hmm.... tzn radio --> zwrotka --> wzmak 4 kanaly --> i potem oddzielic sygnal na lewa strone i prawa... tak ?? dobrze zrozumialem ?? jesli chodzi o 4kanaly to taki wzmak jest drogi frown.gif chyba ze blaupunkt gta4 ( chyba tak sie nazywa ) ale to jest.... najgorsza opcja a co do suba to po zmostkowaniu jest cos kolo 200 w rms....

dlatego patrze zby signata na przod a na tyl cos mocniejszego dac.

wyzej pisalem ze signat ma 2x 75 teraz spojrzalem ma 2 x 65.

Napisano

> do przodu kup 4o kanałówke i podłącz każdy z głośników i tweeterów do

> oddzielnego kanału (przewody z radia do zwrotki a ze zwrotki

> przez wzmaki do glośników). poczujesz bardzo dużą różnice w

> graniu

> jeśli chodzi o suba to dobrze by było gdyby piec dorównywał mu mocą.

> ostatecznie po zmostkowaniu moc obecnego wzmaka powinna wynieść

> ok 200rms więc oststecznie powinno to dosyć dobrze grać.

tweetery do wzmacniacza?? ma to jakiś sens niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> tweetery do wzmacniacza?? ma to jakiś sens

to chyba ma cos zwiazek z bi ampling ;P moge sie mylic bo nie znam tematu ale cos takiego mi sie kiedys o uszy obilo....

Napisano

właśnie jestem świeżo po odsłuchu takiego systemu i chyba przez tydzień nie zasnę z wrażenia smile.gif

co prawda potrzeba do tego najlepiej 2 wzmaków słabszego do tweeterów i mocniejszego do wooferów ale dzwięk jest piękny i aż chce się słuchać coraz głośniej smile.gif

najpierw łączysz radio ze zwrotkami (lub procesorem dzwieku) żeby te rozdzieliły sygnal a póxniej do kazdego wyjścia we wzmacniaczu podłączasz jeden głośnik.

Napisano

To bardzo ciekawe, myślałem o takim połączeniu, tylko zastanawiałem sie nad sposobem połączenia.

Na dniach powinienem dostać wzmak, który będzie napedzał suba a z obecnej 4 kanałówki może bym tak podłączył 2way.

Mam w związku z tym pare pytań.

- sygnał z radia podbieram z wyjść RCA czy głośnikowych ?

- w taki mwypadku zwrotki obok wzmaka więc jakie kable ? obcinać wtyki z kabla rca ? (troche szkoda) kabel głośnikowy nie ma ekranu spineyes.gif

- ze wzmaka do głośnków 2,5mm2 dla wooferka a dla tweetka 1,5mm2 ? czy takie same ?

pozdro

Napisano
  • Autor

> właśnie jestem świeżo po odsłuchu takiego systemu i chyba przez

> tydzień nie zasnę z wrażenia

> co prawda potrzeba do tego najlepiej 2 wzmaków słabszego do tweeterów

> i mocniejszego do wooferów ale dzwięk jest piękny i aż chce się

> słuchać coraz głośniej

> najpierw łączysz radio ze zwrotkami (lub procesorem dzwieku) żeby te

> rozdzieliły sygnal a póxniej do kazdego wyjścia we wzmacniaczu

> podłączasz jeden głośnik.

OK brzmi ciekawie, zobacze co powiedza inni na ten temat.... a ile by trzeba bylo wydac na wzmaka 4 kanaly zeby tak popedzily ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.