Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oryginalne głośniki z Octavii/w lanosie

Featured Replies

Napisano

Witam

Na poczatek od razu mowie ze nie jestem car-audiofilem, a tak naprawde nie mam kasy na jakies dobre glosniki/radio i szukam czegos o rozsadnej cenie do jakosci.

Mam najtanszego pionka 3700, ktorego jak wrzucilem do lanosa wywalajac to co tam bylo to wreszcie uslyszalem ze cos tam w samochodzie gra. Oryginalne glosniki 10 byly mocniejszym punktem tego standartowego zestawu.

Teraz jednak nie moge juz ich sluchac i chcialem wrzucic cos lepszego, niestety finanse i mysle ze niezbyt dlugi okres uzywania tego samochodu nie pozwalaja mi wydac wiecej niz 100 zl na glosniki.

I tu chcialem zapytac jak sprawuja sie oryginalne glosniki 16,5 ktore wiem ze sa montowane w Octavii ??

Jest to czeska TESLA (obecnie TVM) ktore podobno graja naprwde niezle szczegolnie w porownaniu do innych glosnikow za takie pieniadze (GMS, nie mowiac juz o buszmenach).

Czy ktos moze sie wypowiedziec na temat tych glosnikow ?

Pozniej jeszcze chcialem dolozyc jeszcze jakies gwizdki (i tu slyszalem o przyzwoitych sinuslive - ok 50 zl allegro - to tyle ile na gwizdki niestety moge przeznaczyc) - niestety lanos nie ma miejsc na gwizdki a nie bardzo trawie tych przyklejanych/przykrecancyh kopulek... wiec na razie poczekam

Mam jeszcze pytanko do tych co montowali 16,5 w lanosie z przodu.

Chce kupic plastikowe podkladki pod glosniki : TAKIE (jeszcze jedna fotka pod spodem)

Poniewaz maja one skos i jest szansa ze te TESLE sie zmieszcza (ok 68mm glebokosci - glebokosc montazowa mysle ze 64-65mm)

Czy ktos ma doswiadczenia i wie jakie glebokie glosniki wejda do lanka z przodu z takimi podkladkami i czy nie bedzie to przeszkadzac i w zalozeniu "tapicerki" ?

ufff, ale sie rozpisalem... z gory dzieki za pomoc pokaz.jpg

Napisano
  • Autor

Tu jest cos wiecej o tych głośnikach: -> TUTAJ <-

arx16522_1.gif

Moze rewelacyjnie nie wygladaja ale podobno niezle graja... ktos je slyszal ??

Napisano

> Tu jest cos wiecej o tych głośnikach: -> TUTAJ

Swego czasu trochę zakładałem tych głośnków w autach i owszem barwę mają dobrą ale problem jest z basem i skutecznością i jeżeli chcesz dołożyć jeszcze do nich wysokie to już zupełnie nie usłyszysz z nich basu.

Głośniki które podałeś nie są od octavi tylko uniwersalne samochodowe ARX 165 -22 (w octavi 1 są podobne ale bez stożka wysokotonowego)

Napisano
  • Autor

> Swego czasu trochę zakładałem tych głośnków w autach i owszem barwę

> mają dobrą ale problem jest z basem i skutecznością i jeżeli

> chcesz dołożyć jeszcze do nich wysokie to już zupełnie nie

> usłyszysz z nich basu.

Hmm, Czy w tej cenie dostane cos lepszego ?? Te glosniki moge kupic praktycznie za 40 zl/sztuke (lub nawet 60 zl za komplet) - mozesz polecic cos lepszego w podobnej cenie ?

Prawdopodobnie na poczatku bym zrobil bez wysokotonowych i ocenil czy jest znosnie.

> Głośniki które podałeś nie są od octavi tylko uniwersalne samochodowe

> ARX 165 -22 (w octavi 1 są podobne ale bez stożka

> wysokotonowego)

Czyli w Octavii 1 sa osobno tweetery ? Tzn te 16,5 oryginalnie montowane w Octavii sa lepsze od tych ktore podalem ? Chyba podobne jesli chodzi o jakosc ? Czyzby to byly

TAKIE ?

- one sa bardzo glebokie... chyba by nie weszly...

Napisano

> Hmm, Czy w tej cenie dostane cos lepszego ?? Te glosniki moge kupic

> praktycznie za 40 zl/sztuke (lub nawet 60 zl za komplet) -

> mozesz polecic cos lepszego w podobnej cenie ?

> Prawdopodobnie na poczatku bym zrobil bez wysokotonowych i ocenil czy

> jest znosnie.

> Czyli w Octavii 1 sa osobno tweetery ? Tzn te 16,5 oryginalnie

> montowane w Octavii sa lepsze od tych ktore podalem ? Chyba

> podobne jesli chodzi o jakosc ? Czyzby to byly

> TAKIE ?

> - one sa bardzo glebokie... chyba by nie weszly...

Te które podałeś to nie są samochodowe mają nietypowy kosz i trudno będzie je zamontować te z octawi wygladają tak jak te ARN165-22 tylko zamiast stożka wysokotonowego mają brzuszek i inną kostke zaciskową.

Co do wyboru głośników to lepszej barwy w tej cenie raczej nie znajdziesz, jeżeli głośno nie słuchasz i nie zależy Ci na basie to będą dobra.

Co do jakości tych z octavi to trudno powiedzieć ale w octavci 1 graja tragicznie z tym że ale to nie ich wina tylko sposobu montażu.

Wiszą w powietrzu na trzech plastikowych uchach fotka poniżej co prawda z innym głośnikiem.

octavia.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.