Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC 1.2 16V bravo zimny gaśnie.

Featured Replies

Napisano

Hej. 

Mam mały problem z 16V z bravo 99r. 

Swapa zrobiłem ok. Miesiąca temu. Jest to silnik 182b2000 na osprzecie Boscha w całości. Zero modów itd. 

Na początku działał OK. Na zimnym palił i trzymał obroty w porządku. A teraz z dnia na dzień jak trochę postoi to odpala i obroty spadają na mega niskie po dodaniu gazu strzeli i wchodzi na obroty ale po opuszczeniu znowu to samo. Dopiero po jakiejś chwili trzyma normalne obroty i nie strzela i nie gaśnie. 

Świece i przewody wymienione. 

Mam z nim też taki problem też zaczęło się to dziac w tym samym czasie. Jak dam mu gaz do oporu to idzie idzie i nagle od 3k obrotów zaczyna nim trzepac i wcale nie przyspiesza ani obroty nie rosną zbyt szybko. 

Podejrzewam układ paliwowy. Czy pompa może mieć za mała wydajność? Zmieniłem wkład na ten który był fabrycznie przy tym silniku w tym samym aucie. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 15.06.2018 o 00:56, PermDude napisał:

Hej. 

Mam mały problem z 16V z bravo 99r. 

Swapa zrobiłem ok. Miesiąca temu. Jest to silnik 182b2000 na osprzecie Boscha w całości. Zero modów itd. 

Na początku działał OK. Na zimnym palił i trzymał obroty w porządku. A teraz z dnia na dzień jak trochę postoi to odpala i obroty spadają na mega niskie po dodaniu gazu strzeli i wchodzi na obroty ale po opuszczeniu znowu to samo. Dopiero po jakiejś chwili trzyma normalne obroty i nie strzela i nie gaśnie. 

Świece i przewody wymienione. 

Mam z nim też taki problem też zaczęło się to dziac w tym samym czasie. Jak dam mu gaz do oporu to idzie idzie i nagle od 3k obrotów zaczyna nim trzepac i wcale nie przyspiesza ani obroty nie rosną zbyt szybko. 

Podejrzewam układ paliwowy. Czy pompa może mieć za mała wydajność? Zmieniłem wkład na ten który był fabrycznie przy tym silniku w tym samym aucie. 

W SC mpi z 2001 miałem pompę paliwową wymienioną na gwarancji (miałem chyba pierwszą serię tych pomp bez przewodu powrotnego)- u mnie nie chciał zapalić, kręciłem raz, drugi, piąty, dziesiąty- wreszcie zapalił i wtedy chodzł normalnie- kontrolka silnika nie świeciła o ile mnie pamięć nie myli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.