Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto naprawiać

Featured Replies

Napisano

Olej do silnika się skończył więc trzeba coś zrobić. Nie ma wątpliwości że olej spala, rano za mną są kłęby niebieskiego dymu, mocy już prawie nie ma i spala poł litra na 100-150km. Jakby tego było mało coś jeczsze wybucha podczas jazdy, najczęsciej jest to po wrzuceniu drugiego biegu, daje gaz niby jedzie nagle tak jakby się "zadławił" coś jakby mały wybuch slychać i delikatnie czuć(gdzies pod maską) i ze zrywem jedzie dalej.

No ale dobra, generalnie chodzi mi o to czy faktycznie bedzie tak jak mechanik mówi, że po wymianie pierscieni i jeszcze jakichś gumek auto będzie "jak nowe". Najgorsze jest to że chce tez głowice planowac...

I jeszcze takie coś mi przychodzi do głowy, czy te rozwalone pierścienie nie uległy uszkodzeniu od dużych prędkości, chodzi o to że po planowaniu głowicy i przycieraniu zaworów nic nie wiedziałem o "docieraniu silnika" a że akurat po remoncie zrobiłem 700km z predkościa mniej lub wiecej ponad 100 to może to jest przyczyna? Czy to by miało jakieś większe konsekwencje?

Pytam tutaj bo mój pierwszy mechanik w życiu okazał sie do du..., a jaki jest ten nie wiem, więc proszę was o zdanie czy warto go naprawiać i czy wtedy będe mógł na długie tysiące zapomnieć o tych problemach???

Napisano

> I jeszcze takie coś mi przychodzi do głowy, czy te rozwalone

> pierścienie nie uległy uszkodzeniu od dużych prędkości, chodzi o

> to że po planowaniu głowicy i przycieraniu zaworów nic nie

> wiedziałem o "docieraniu silnika" a że akurat po remoncie

> zrobiłem 700km z predkościa mniej lub wiecej ponad 100 to może

> to jest przyczyna?

Po zrobieniu glowicy mozna normalnie jezdzic i nie trzeba silnika docierac screwy.gif Watpie zeby ci tyle oleju zlopal przez uszczelniacze zaworowe wiec pozostaje tylko pelny remont ale jak nie masz naprawde dobrego mechanika ktory zna sie na rzeczy i dobry warsztat ktory zrobi dobrze szlif to sobie odpusc i znajdz "nowy" uzywany silnik!

Napisano

> Po zrobieniu glowicy mozna normalnie jezdzic i nie trzeba silnika

> docierac Watpie zeby ci tyle oleju zlopal przez uszczelniacze

> zaworowe wiec pozostaje tylko pelny remont ale jak nie masz

> naprawde dobrego mechanika ktory zna sie na rzeczy i dobry

> warsztat ktory zrobi dobrze szlif to sobie odpusc i znajdz

> "nowy" uzywany silnik!

po wymianie pierścienie trzeba przecież pozwolić im się dotrzeć i dopasować do cylindra.. może nie aż tak długo jak po szlifie ale nie można przeginać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.