Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie dotyczące wyświetlacza w kabinie.

Featured Replies

Napisano

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem opla Corsy B z 1996 roku, mam pytanie dotyczące tego wyswietlacza na desce rodzielczej, pisze na kaciku Astry gdyż wiem że w Astrze jest taki sam. Jak to ma być z tym panelem gdzie wyswietlana jest godzina (mam trójpolowy), nie swieca wszystkie segmenty ale mysle zeby go wyslac do tego goscia na allegro co sie oglasza ze naprawia za 30 zl, powiedzcie mi jeszcze jak wyglada sprawa z podswietleniem tego panelu, (jest w nim niebieskie podswietlenie, zegarow także, jak i centralnej konsoli), jak wlacze swiatla to on jest podswietlony, ale jak go podswietlic bez wlaczania swiatel, czy powinno wlaczac sie podswietlnie przy wlaczaniu radia ? Radio mam chyba fabryczne Blaupunkta stacje wyswietlaja mi sie zamiast daty jak je wlacze. Oraz jezeli wyjme radio bo chce je inaczej umocowac bo jakos licho sie trzyma to czy bedzie mi wszystko dzialac pozniej, do radia w papierach znalazlem chyba karte kodowa, bo jest na niej jakis numer tak jak pin 4-cyfrowy. Aha i jeszcze jedno on ma założone lusterka sportowe M3 chyba jakieś markowe bo z niebieskimi szkłami takie jak w nowszych VW i Audi, a chce je zmienić na zwykłe, czy opłaca się kupić nowe na allegro po 40 zł czy lepiej uzywane ale orginalne, albo jakiej firmy lusterka najlepiej do takiego Opla kupić ? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich.

Napisano

byc moze spalila ci sie zarowka podswietlajaca wyswietlacz od srodka . jezeli jedna z dwochh ci sie spalila to nie bedziesz mial czesci inf wyswietlanych. najlepiej to sprawdzic patrzac pod katem czy widzisz ze cos ci sie wyswietla np temp, godzina . a zlusterkami daj sobie spokoj poz co inwestowac chyba ze ci sie strasznie nie podobaja te ktore masz

Napisano

> byc moze spalila ci sie zarowka podswietlajaca wyswietlacz od srodka

mogła też odkleić się taśma między płytką drukowaną a samym wyświetlaczem, choć tego ci raczej nie życzę, często też w TID-ach (tych wyświetlaczach) kostka wymaga przelutowania (ta z tyłu do której podłączasz kable)

BTW jak będziesz miał jakieś pytanie odnośnie Corsy to zajrzyj na forum OCFC: www.corsa.ja.pl/forum/

Napisano

jak go podswietlic bez wlaczania swiatel, czy

> powinno wlaczac sie podswietlnie przy wlaczaniu radia ?

Podswietlenie TID-a dziala po wlaczeniu zaplonu...tzn tak jest fabrycznie..

IMHO masz cos poprzerabiane przez poprzedniego wlasciciela.W oryginale podswietlenie jest "bursztynowe" .

Ponadto_ czestym problemem z TID-em jest utrata polaczen ( sciezek) na plytce .Mialem podobny problem.W pierwszym lepszym zakladzie napraw RTV polutowali mi za 5 zl.

Powodzenia!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.