Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laceton się popsuł po 12 latach ;)

Featured Replies

Napisano

A więc już w zeszłym roku w warunkach jesienno zimowych zdarzyło mu się wywalić check-a z kodem P0172 - czyli zbyt bogata mieszanka ale bez objawów. Po odczytaniu parametrów z OBD2 gdzie nie zauważyłem żadnych dramatów - olałem temat. W tym roku pojawiły się jednak objawy.

Żabkowanie przy odpuszczaniu gazu, chwilowe zamulenia, aż w końcu problemy z odpalaniem i utrzymywaniem obrotów biegu jałowego. No i P0300 czyli losowe wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach.

Podejrzewałem przepustnicę zacinającą się mechanicznie, lub potencjometr odczytujący jej położenie. Bo świece i kable wymienione, a cewka sprawna. Obydwa problemy mogą powodować zbyt bogatą mieszankę i problemy z zapłonem. Nie miałem czasu się bawić w detektywa, a poza tym nie mam garażu wiec oddałem do warsztatu który tani nie jest ale kumata załoga jest i korzysta z różnego rodzaju technik cyfrowych.

Otóż przepustnica okazała się dobra, a winnym był... kawałek wężyka gumowego prowadzący z dolotu do MAP sensora...

Miał spore pęknięcie więc odczytywał ciśnienie atmosferyczne zamiast podciśnienie z kolektora i wtryski waliły więcej paliwa niż faktycznie było powietrza...

Polecam mieć ten wężyk na uwadze - bo sam wężyk na fakturze 20 PLN (dorobiony), a komputer i czas pracy mechanika i elektryka 250 😄 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.