Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Temp silnika 80°C i nic wyżej

Featured Replies

Napisano

Silnik to 1,7TD od ISUZU, temperatura silnika (a przynajmniej czujnika temperatury) dochodzi co najwyżej do 79 - 80°C i koniec... czyżby to efekt ciągle otwartego termostatu? Gość robiący mi chłodnicę stwierdził że taka temp jest OK, aaaaleeee... coś mi się nie chce wierzyć. Co o tym sądzicie? Czym może to skutkować?

Napisano

pemperatura OK to 90stC

niebarczo rozumie "temperatura silnika (a przynajmniej czujnika temperatury)" chodzi o to co masz na zegarach? jezeli tak to u mnie wlasnie przeklamuje na 10stC, gdy dochodzi do 90 to wlancza sie wentylator, czyli mam ok

Napisano

jak moge wtrącić to u mnie zawsze jest pomiędzy 70-90 chyba że stoje w korku to sobie podskoczy nawet powyżej 100 i zaskakuje wiatraczek uważam że tak jest ok.

Napisano

W srodę wymienielm termostat. przed wymiana temp dochodziła maksymalnie do 80 stopni, teraz utrzymuje się na poziomie 93-95. zobaczymy czy zmniejszy sie spalanie, bo moja asterka potrafilo sporo wziąć

Napisano
  • Autor

PiotrekZory

O to to... w zasadzie NIGDY temp nie idzie w okolice 90 -100°C do wentylatora to nawet nie mam się jak przekonać, bo chyba nigdy mi się nie włączył...

macrainbow - tak chodzi mi o wskazanie na zegarach

czyli mamy dwie możliwości:

1. złe wskazanie (czyli bez faktycznego problemu)

2. Faktycznie za niska temp. (załóżmy że to wina termostatu) - czy w tym przypadku powinienem raczej spieszyć się z jego wymianą?

Napisano

> W srodę wymienielm termostat. przed wymiana temp dochodziła

> maksymalnie do 80 stopni, teraz utrzymuje się na poziomie 93-95.

> zobaczymy czy zmniejszy sie spalanie, bo moja asterka potrafilo

> sporo wziąć

Ile Ci pali ? Moja wyłącznie porusza się po mieście i niezlych korkach. Przez ostatnie parenaście tankowań policzyłem, że spala mi w granicach 7.7 - 7.9 l na 100km. W zime było koło 9 l.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ostatnio trudno mi policzyć, bo jadąc do pracy czasami zdarza mi się jechać 4,5km przez 50min sciana.gif pieprzone remonty dróg...

zimą, kiedy korki są najczęściej nieduże, spalanie mieści się w 7 - 7,5litra W cyklu mieszanym na dystansie 1200km wyszło mi 6l

> Ile Ci pali ? Moja wyłącznie porusza się po mieście i niezlych

> korkach. Przez ostatnie parenaście tankowań policzyłem, że spala

> mi w granicach 7.7 - 7.9 l na 100km. W zime było koło 9 l.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.