Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

samoobsługa szkody PZU - korzystał ktoś?

Featured Replies

Napisano

Witam,

mała stłuczka parkingowa - do wymiany drzwi tylne (wgniecenie na przetłczeniu + zarysowanie) i zarysowany próg (do lakierowania, bez wgniotki).

Samochód tani - yaris II, ubezpieczyciel sprawcy PZU.

Pytanie - czy ktoś korzystał z samoobsługi szkody w PZU i może się podzielić opinią jak wyceniają?

Bo nie wiem czy w ogóle poświęcać swój czas na wyklikiwanie tego wszystkiego, robienie zdjęć etc, czy od razu poprosić o rzeczoznawcę i tyle...

Z góry dzięki za informację.

Pozdrawiam

Napisano

3 lata temu z PZU, w zeszłym roku Aviva. Ekspresowo i sprawnie, pojazdy o niskiej wartości.

Wysłane z mojego iPhone XS Max przy użyciu Tapatalka

Napisano

Szwagrowi policzyło korzystniej niż po oględzinach rzeczoznawcy ;] Powiedziałem mu żeby nie przyjmował oferty i poczekał na rzeczoznawcę i dostał chyba 300zł mniej. Za dwa dni miał następną szkodę i finalnie wyszedł dość dobrze.

Ale żeby to było 3 lata temu to coś nie bardzo, owszem likwidacja uproszczona była ale ja gotowych wycen i ofert nie dostawałem, a dwie szkody w ubiegłym roku w PZU zgłaszałem.

Edytowane przez analyzer64

Napisano

Mi wycenę 3 lata temu też pewnie jakiś człowiek robił, ale zgłaszanie samoobsługowe było a wycena na drugi dzień

Napisano
6 minut temu, DamianB napisał:

Mi wycenę 3 lata temu też pewnie jakiś człowiek robił, ale zgłaszanie samoobsługowe było a wycena na drugi dzień

A to to nie to :)

W 2019 weszły roboty do obsługi systemu likwidacji szkód (SLS).

Wcześniej zgłaszało się szkodę online. Wysyłałeś zdjęcia, dawałeś opis zdarzenia w formularzu zgłoszenia szkody i na koniec przydzielany był numer szkody PLxxxxxxxxxxxx.

Potem to już ludzie obsługiwali dalej. Jak mała szkoda to po wyklikaniu w systemie eksperckim zaraz wycena była, bez konieczności angażowania rzeczoznawcy.

Teraz zgłaszasz szkodę i w ciągu kilku minut dostajesz pismo ile Ci mogą wypłacić.

Edytowane przez analyzer64

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.