Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Listwa w Astrze I

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie pytanie dotyczace Opla Astry 1999 sedan. Auto posiada mój ojciec , sprawuje się git tylko jak otworzy się tylne dzrzwi to przy listwie na dole (czarna ozdobna dość gruba) pojawiła się parcha , którą musimy wyczyścić. I teraz jak najlepiej ten elemnt zdjąć? To jest klejone, na zaczepy? Jak sobie z tym poradzić? Nie chcę staremu tego wyrwać oraz co polecacie na wyczyszczenie takiej parchy z śladów korozji. za wszelkie informację bedę wdzięczny.

Użytkownik Puntka

Napisano

rozumiem że ta listwa jest na progu tak? jest ona na zaczepach, wystarczy lekko podważyc i odejdzie

Napisano

> Witam

> To jest klejone, na zaczepy? Jak sobie z tym

> poradzić? Nie chcę staremu tego wyrwać oraz co polecacie na

> wyczyszczenie takiej parchy z śladów korozji. za wszelkie

> informację bedę wdzięczny.

> Użytkownik Puntka

Wsadzone na zaczepy, spokojnie podważ i zejdzie. Odrazu zdejmij obydwie, bo też miałem małego parcha, a po zdjęciu okazało się, że prawie na każdym zaczepie jest dyżo rdzy.

pzdr

maciek

Napisano
  • Autor

> Wsadzone na zaczepy, spokojnie podważ i zejdzie. Odrazu zdejmij

> obydwie, bo też miałem małego parcha,

dzięki za podpowiedź, a co z specyfikiem na rdze???czy mam użyć małego dremela z końcówką scierna i poprostu to wyszlifować mechanicznie czy może płynem się taką redze wykończy?

Napisano

a co z specyfikiem na rdze???czy mam użyć

> małego dremela z końcówką scierna i poprostu to wyszlifować

> mechanicznie czy może płynem się taką redze wykończy?

Wszystko co było luzne, spruchniałe i "wybąblowane" potraktowałem najpierw nożem, potem jeszcze trochę papierem ściernym. Oczyściłem, odtłuściłem i na to dałem takie coś: brunox epoxy Schło to kilka dni, Potem potraktowałem lakierem (nabijany w spray, bo trochę więcej było jeszcze do lakierowania).

Co do tego środka to opinie są podzielone. Cena za malutką buteleczkę z pędzelkiem coś koło 8pln. Wystarczyło i jeszcze zostało. Przy przemywaniu przed lakierowaniem uważaj bo wydaje mi się, że ten preparat jest zmywany przez spirytus.

Jak już za tamto się zabierzesz, to z wlewu paliwa ściągnij ten gumowy fartuch - tam na rancie blachy pewnie też się robi jesień średniowiecza.

powodzenia

maciek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.