Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reanimacja zacisku...

Featured Replies

Napisano

...a dokładnie tłoczka. Wczoraj jak się woziłem po Ober Silesi, w Mikołowie przyblokował mi się zacisk i przypaliło troche klocki angryfire.gif. Zjechałem na oszołoma i wycofałem go ręcznie, a potem nawet zapodałem mu nowe klocki (Norauto Żory) - już zasłużyły na wymianę + inna praca tłoczka.

Niby jest lepiej, bo nie śmierdzi spalenizną, ale koło i tak jest cieplejsze, i silnik trochę bardziej się grzeje, więc nie zawsze dobrze odbija tłoczek sciana.gif.

Pytanie - czy da się w jakiś łatwy sposób naprawić to draństwo, bez rozszczelniania układu hamulcowego hmm.gif?

Teraz mam na głowie własny ślub 270635636-JUMP2.gif, budowe łazienki u teściowej na wsi mlotek.gif, prace i kupe innych spraw i nie moge sobie pozwolić na odstawienie auta do mechanika klnie.gif.

Napisano

powinieneś porządnie go rozruszać- wstrzyknąć kilka razy płynu hamulcowego pod te gumke. W razie potrzeby powtórzyć

Napisano

W sklepach moto. można dostać specjalny smar do tłoczków.Zkup wysuń tłoczek naidalej jak się da i wysmaruj te gumke.Pare razy poruszj tłoczkiem i na jakiś czas powinno pomóc,najlepiej jednak rozebrać cały zacisk ,oczyścić dobrze przesmarować i złożyć ale potym trzeba odpowietrzać.

Napisano

ludzie smarują pastą miedziną ponoć dobre efekty waytogo.gif

Napisano

> ludzie smarują pastą miedziną ponoć dobre efekty

Pasta miedziana nie służy do tłoczków!Do tego stosuje się specjalny smar do tłoczków-cena ok 5 zł za tubkę wystarczającą na 2.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.