Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy pompa paliwa to czy nie?

Featured Replies

Napisano

Panowie,

Mam pytanie o sprawę ktorą będzie mi trudno opisać ale jakoś trzeba podejść do tematu.

Otóż ostatnio miewam kłopoty z uruchomieniem samochodu. akcja jest taka:

1. przekręcam kluczyk, 2.zapalają się kontrolki, 3. silnk wykonuje ruch tłoka (chyba tłoka) i 4. jak gdybu po jednym cylku wyłącza się. 5. po wyłaczeniu się silnika świecą się wszytskie kontrolki jak przy sytuacji gdy zagasi się silniki poprzez zachamowanie pedałem hamulaca bez użycia sprzęgła.

I teraz mam kłopot bywa tak że samochód przez kilka dnia normalnie sie odpala a przez kilka dni niestety nie. Co do tej pory mi pomaga w uruchomieniu go to albo dosłownie złapanie rękoma za silnik i poruszanie nim, albo poruszanie wężykiem paliwa (tak mi sie wydaje) który łaczy się z silnikiem poprze chyba plastikową złączkę. (w załaczeniu zdjątko)

W związku z moją bolączką mam pytania: czy to co opisałem to wogóle jest zrozumiale? i jeżeli jest zrozumiałe to co może być przyczyną tego zachowania?

post-50593-14352471192004_thumb.jpg

Napisano

skoro ruszasz instalacją i przewodem paliwa a to pomaga tam szukaj nieprawidłowości.po przekręceniu kluczyka powinieneś słyszeć pompke (Bzzzzzzzzz) która po około3-5 sekundach sie wyłącza.Ponowne uruchomienie pompki następ[uje po wygenerowaniu impulsu przez kręconcy się silnik zakrecony.gifsteruje nią komp.wyłączajac zapołon musisz odczekać z 15-20 sek i włącz ponownie pompka powinna znowu chodzić. posprawdzaj też instalację przy silniku od wtrysku i innych urządzeń może pomoże albo niewiem co to 275123014-zielony.gif

Napisano
  • Autor

> skoro ruszasz instalacją i przewodem paliwa a to pomaga tam szukaj

> nieprawidłowości.po przekręceniu kluczyka powinieneś słyszeć

> pompke (Bzzzzzzzzz) która po około3-5 sekundach sie

> wyłącza.Ponowne uruchomienie pompki następ[uje po wygenerowaniu

> impulsu przez kręconcy się silnik steruje nią komp.wyłączajac

> zapołon musisz odczekać z 15-20 sek i włącz ponownie pompka

> powinna znowu chodzić. posprawdzaj też instalację przy silniku

> od wtrysku i innych urządzeń może pomoże albo niewiem co to

Mam ciąg dalszy do historii,

Otóż przy uruchomieniu silniaka i pracy na bezynie silnik przez pierwsze 40- 60 sekund chodzi ok. Ale później zaczyna się jakoby dławić i zmieniać obroty do coraz wolniejszych. W pewnym momencie wydaj się iż to co mam pod maską to nie benzyniak tylko wolno ssący disel. Nie róbowałem go trzymać do momentu aż prawdopodobnie zatrzyma się ale mam wrażenie iż praca na benzynie mogła by się tak zakończyć. Mam więc pytanko czy komuś cos takie się już przytrafiło? i co z tym fantem można zrobić? Może to nie pompka nie wężyk nie złączka ale coś innego np sonda lambda?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.