Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Identyfikacja panewek o numerze 46556854

Featured Replies

Napisano

Hej,

rozebrałem sobie 1.4 16v, a tam w środku panewki o numerach 46556854, B520 6C. W internecie nie idzie nic takiego znaleźć, a jako, że są 3 grupy panewek głównych, to mam trochę zagwozdkę. Co to za ustrojstwo? Katalogi czegoś takiego nie znają... Wrzucam zdjęcia.

Jakieś pomysły?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Napisano
  • Autor

To bardzo dziwna ta panda 1.1, z której mam silnik. Bo na imię ma punto, głowice 16zaworową, dodatkowo natryski na denka itp...

Wyobraź sobie, że potrafię wpisać numer z panewki w google, i jedyną rzeczą która wyskakuje, to ta niemiecka aukcja z ebaya. Nie wiem tylko, co one ma wg Ciebie udowadniać.

Są trzy selekcje panewek głównych, ja staram się dociec którą zamówić. Wyobraź sobie, że szukając po pandzie 1.1 też nic nie znajdziesz z tymi numerami.

Może są jakieś znaki/numery na wale/blok które informują o grupie panewek?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie pomogę ci, ale jako ciekawostkę powiem, że właśnie zamówiłem wał z Allegro, od silnika 1.2 8V 178B5000. Przyszedł w komplecie z tymi panewkami. Chciałem po nich dojść czy wał był po szlifie i trafiłem na ten temat. Twój wał ma takie same średnice czopów główne 48mm, korbowe 42mm? Interesujący jest ten chiński znak.

94213348_235805964327282_5645265135091056640_n.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano

To nie mozna zmierzyc? A co w tym dziwnego ze wychodzi po numerze panewka z 1.1 jak sa takie same?

• 5 miesięcy później...
Napisano
W dniu 16.05.2020 o 11:11, bzyczek00 napisał(a):

To nie mozna zmierzyc? A co w tym dziwnego ze wychodzi po numerze panewka z 1.1 jak sa takie same?

Średnice czopów w 1.1 to: główne 44mm, korbowe 38mm. Więc naturalnie panewki też są inne. 

Edytowane przez jevgienij

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.