Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubywanie oleju - wielkość chmury dymu

Featured Replies

Napisano

Mam nietypowe troch pytanko - jak zauważalna jest chmura dymu przy spalaniu 1l/1000km ? Bo właśnie tyle oleju mi ubywa a żadnej chmury przy różnych prędkościach obrotowych, przy hamowaniu silnikiem itd. nie zaobserwowałem (dokładniej kolega który jadąc za mną miał tylko za zadanie obserwować wydech zeby.GIF). Jeżeli pali olej mimo braku jakiejkolwiek chmury to autobusy miejskie z tym swoim dymem to chyba z 15l/100km palą oleju. Rura wydechowa nie jest zaolejona (jedynie trochę sadzy). Mam nieduży wyciek na simmeringu wału od str. skrzyni (sprzęgło się nie ślizga) , ale tamtędy uciekłoby 1l/1000 km ?? Na postoju raczej plamek nie zostawiam (nie zauważyłem).

Tak sobie myślę że może on pod obciążeniem olej tym simmeringiem gubi (zaolejona trochę podłużnica) ? Ale jak to sprawdzić ? Koledzy poradźcie...

Napisano

U mnie niebieska zaslona dymna byla bardzo widoczna w czasie startu spod swiatel (gdy auto troche sie nagrzallo na wolnych obrotach). Okreslic tego nie ma jak ale dodatkowo bylo czuc smrod palonego oleju w powietrzu

Napisano
  • Autor

No właśnie u mnie kurde nic - kompletnie nic z tej pi*****nej rury nie wylatule! Nawet ja 20 minut na wolnych obrotach będe stał i dość energicznie ruszę to nic. Nawet rano przy odpalaniu nie zakopci... jednach jak nochala do rury włożyć to czuć spory podmuch powietrza i że to silnik pracuje...

Nie wiem może katalizator mam zapchany i to jest powodem braku dymu (czasami jajkami podśmierduje).

Napisano
  • Autor

Sprawdziłem jeszcze rano jadąc do pracy - nic nie kopci...

Napisano

> Sprawdziłem jeszcze rano jadąc do pracy - nic nie kopci...

spoko to samo u mnie bylo przez sporo czasu smile.gif zadnego dymienia ani smrodu z rury tylko sadza od srodka ale suma sumarum wszystko co wycieka uszczelkami simmeringami itp smile.gif do tego czesc sie spala daje wlasnie wynik 1l/1000km smile.gif nie martw sie moze byc tylko gorzej smile.gif ja u siebie juz nie patrzac na kilometry dolewam i dolewam i dolewam.. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.