Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z obrotami a moze to siwece lub przewody...????

Featured Replies

Napisano

Cześć

Odpalam auto rano a tu astra chodzi jak 20 letni ursus. Obroty 400 jak przygazowalem to skoczyly do 900 - 1000. Silnik pracuje nierowno. Odlaczylem akumulator na 10 minut poczekalem po czym zapalilem i to smo. Przy zapalonym silniku uslyszalem jakis cykanie pod maska i zauwazylem ze iskra z jednej swiecy przeskakuje na mase:/ Wymienilem swieca na jakas stara i jest oki. Swiece wymienie profilaktycznie Jakie siwce polecacie? A ten przeskok iskry to moga byc tez walniete przewody czy sama swieca. JAk przewody tez to jaki przewody polecacie? Czy ta awaria swiecy mogla spowodaowac takie niskie obroty czy gdizes indziej szukac przyczyny a swieca to tylko na chwile poprawila prace silnik,

Napisano

Swiece wymienie profilaktycznie Jakie siwce polecacie? A

> ten przeskok iskry to moga byc tez walniete przewody czy sama

> swieca.

Ostatnio wymieniłem u siebie Kabelki WN. Doczytałem się ze duże opakowania JanMor są całkiem OK. Dodatkowo komplet świec, ojciec zakupił jakieś dziwaczne na kluczyk 16 Denso chyba z 2ma "łapkami". Silnik poprawił swój takt, pracuje równiej. Przed wymiana doswiadczyłem podczas jazdy spadku mocy, jak by 1 gar niepalił niepatrzyłem na obroty bo nie miałem wtedy jeszcze obrotomierza, ale zamulił strasznie, dobrze ze było z górki. Po redukcji biegu i przygazowaniu udało mi se mu przemowic do rozsądku. Wymiana kabelkow i świec profilaktycznie nie zaszkodzi, no chyba ze masz nówki :/ wydatek ok 150-200zł

Napisano

> Cześć

> Odpalam auto rano a tu astra chodzi jak 20 letni ursus. Obroty 400

> jak przygazowalem to skoczyly do 900 - 1000. Silnik pracuje

> nierowno. Odlaczylem akumulator na 10 minut poczekalem po czym

> zapalilem i to smo. Przy zapalonym silniku uslyszalem jakis

> cykanie pod maska i zauwazylem ze iskra z jednej swiecy

> przeskakuje na mase:/ Wymienilem swieca na jakas stara i jest

> oki. Swiece wymienie profilaktycznie Jakie siwce polecacie? A

> ten przeskok iskry to moga byc tez walniete przewody czy sama

> swieca. JAk przewody tez to jaki przewody polecacie? Czy ta

> awaria swiecy mogla spowodaowac takie niskie obroty czy gdizes

> indziej szukac przyczyny a swieca to tylko na chwile poprawila

> prace silnik,

jak mi skakala iskra to tez mialam to samo nie dalo sie jechac a nawet odpalic bylo bardzo ciezko

ja kupuje do swojej NGK chociaz Bosh w podobnej cenie ale kiedys gdzies na forum sie naczytalam ze Bosh jest be i zostalam przy NGK i jest ok smile.gif jezdze na jednym komplecie o wiele dluzej niz sie powinno i nie ma zadnych oznak nienormalnosci smile.gif

Napisano
  • Autor

A jakie oznaczenie maja te swiece NGK? To sa dwu elektrodowe? BO jak patrzylem to rodzajow swiec jest tyle ze mozna sie pogobic:/ ale ktore sa najlpsze?

Napisano

> A jakie oznaczenie maja te swiece NGK? To sa dwu elektrodowe? BO jak

> patrzylem to rodzajow swiec jest tyle ze mozna sie pogobic:/ ale

> ktore sa najlpsze?

w tym to juz nie pomoge bo akurat tym razem kupowal kto inny i dobieral a oznaczenia poprzednich nie pamietam smile.gif a nawet nie znam

czy sa dwu- czy jednoelektrodowe tez nie wiem jak jestem w sklepie to mowie panu poprosze swiece do C16NZ i on wie co dalej w dobrym sklepie na pewno doradza

zeby stwierdzic ktore sa najlepsze trzeba by było miec porownanie a ja od poczatku kupuje te bo mialam tez w poprzednim aucie nie zawiodly wiec po co zmieniac smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.