Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Układ wydechowy

Featured Replies

Napisano

Hej. Jak sie nazywa częśc, która jest przykręcona do rury wydechowej w CC 700. Jest to taka blaszka z której wychodzi rurka do gaźnika? Dziś sie okazało, że to popuściło, czyt zardzewiało i strasznie hałasuje. Dziękki

Napisano

rura do gaznika???

a moze rura do puszki filtra powietrza

Napisano
  • Autor

> rura do gaznika???

> a moze rura do puszki filtra powietrza

No oki, właśnie to miałem zmienić.. Wchodzi tam taka rurka smile.gif

Napisano

> No oki, właśnie to miałem zmienić.. Wchodzi tam taka rurka

to jak chodzi ci o ta rurke elastyczna jak z tej aukcji to mozesz ja smialo wywalic w lato sie nie przydaje a zima ja tez jedzilem bez niej i gaznik sie tylko raz oblodzil

Napisano
  • Autor

> to jak chodzi ci o ta rurke elastyczna jak z tej aukcji to mozesz ja

> smialo wywalic w lato sie nie przydaje a zima ja tez jedzilem

> bez niej i gaznik sie tylko raz oblodzil

No ale jakbym sie zdecydował to kupić to jak to sie nazywa ta blaszka. smile.gif

Napisano

> No ale jakbym sie zdecydował to kupić to jak to sie nazywa ta

> blaszka.

chodzi ci o ten chwytak cieplego powietrza ??

nie mam pojecia jak to sie nazywa ale z tego co sie orietuje to sa 2 wersje w zaleznosci czy masz KATa czy nie

Napisano

> chodzi ci o ten chwytak cieplego powietrza ??

> nie mam pojecia jak to sie nazywa ale z tego co sie orietuje to sa 2

> wersje w zaleznosci czy masz KATa czy nie

no wlasnie cos takiego, tak sa 2 wersje wiec najlepiej wziasc ta stara i pokazac w sklepie, a jak bedziesz zdejmowal to uwazaj bo gorace biglaugh.gif

koszt ja wiem chyba wiecej jak 15 PLNow nie zaspiewaja

Napisano

> no wlasnie cos takiego, tak sa 2 wersje wiec najlepiej wziasc ta

> stara i pokazac w sklepie, a jak bedziesz zdejmowal to uwazaj bo

> gorace

> koszt ja wiem chyba wiecej jak 15 PLNow nie zaspiewaja

to jest podobno drogie dla wersji bez Kata jak sie pytalem do te 2 blachy wychodzilo ok 45 zeta wiec dlatego tego nie mam

Napisano

Nie wiem jak w Aisanie, ale przy Weberze, narobiło mi to niezłych kosztów angryfire.gif, póki nie zorientowałem się, że ten dupsel, powoduje takie herezje....

Moje doświadczenia zimowe, są takie, że ten chwytak musi być, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi mała choćby trasa, 25 kilosów, to był max, w wilgotny dzień ile przejechałem, potem gaśniećie i tym podobne szopki....

Napisano

gaznik ci sie pewnie obladzal 3 minuty postoju z wylaczonym silnikiem i wszystko wraca do normy

ja jedze na LPG a to paliwo suche wiec nie mialem takiego problemu

Napisano

Ja też jeździłem na LPG, mniej ale też straszyło, a poza tym jak zaśpisz do pracy, albo spieszyśz się na egzamin, to te 3,5, a nawet 10 minut, jest bardzo, ale to bardzo angryfire.gif wq....rzające

Napisano

> to jest podobno drogie dla wersji bez Kata jak sie pytalem do te 2

> blachy wychodzilo ok 45 zeta wiec dlatego tego nie mam

Coś koło tego.. W zeszłym roku to kupowałem razem z taka aluminiową rurką i zapłaciłem cos koło 40 pln... Za to mi to bardzo pomogło w zime... Bez przeszkod przejeżdziłem całą zime... A rok wcześniej nie dało sie jechac więcej niż 7km... Oblodzenie gaźnika (jak juz ktos wcześniej powiedział)... Czasami warto wydac troszke kaski na jakąs duperelke by jeździć bez problemow...

Napisano

Nie wiem jak sie to fachowo nazywa ale niektorzy na to gruszka mowia. Bez niej w ziemie auto ciezko sie nagrzewa co za tym idzie wzrasta zuzycie paliwa. Latem nie musisz miec tego wynalazku. Koszt kompletu bo ta gruszka sklada sie z 2 czesci to okolo 80zl no chyba ze teraz juz jest taniej wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Będę musiał to zrobić. Na szczęście w moim UNOLOCIE nie ma takich wynalazków smile.gif Pozdrawiam!

Napisano

> Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Będę musiał to zrobić. Na szczęście

> w moim UNOLOCIE nie ma takich wynalazków Pozdrawiam!

Póki co (lato) możesz sobie dać z tym spokój, ale na zime to obowiazkowo.

Mi na wiosne ubiegłego roku odpadła ta rurka (razem z tą obejmą metalową) i był luzz. Nadeszła zima i zaczęły się cyrki. Z samochodu korzystałem głównie na trasach i był to niestety koszmar, pomijając już samo słabnięcie i gaśnięcie, to woda prawie nigdy nawet do 45* nie dochodziła, w samochodzie było zimno, no i spalanie o wiele większe, a ile człowiek się nerwów najadł to już nie wspominam.

Po zamontowaniu rhury (razem z nową objęmką ok. 50zl) problem zniknął jak ręką odjął.

Napisano

> Hej. Jak sie nazywa częśc, która jest przykręcona do rury wydechowej

> w CC 700. Jest to taka blaszka z której wychodzi rurka do

> gaźnika? Dziś sie okazało, że to popuściło, czyt zardzewiało i

> strasznie hałasuje. Dziękki

jeśli masz kilka narzędzi to do zimy sam sobie sklecisz do zimy ,myślę że nie musi być idealnie taka sama jak oryginalna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.