Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc w wyborze glosnikow

Featured Replies

Napisano

Chcialbym naglosnic troszke moją astre...nie potrzebuje dudnienia, chodzi mi jednak o w miare czysty i dobry dzwiek mniej chodzi mi o glosnosc... i teraz..

chce instalnac 4 glosniki poki co

nie wiem czym roznia sie glosniki wysokotonowe i niskotonowe,wydaje mi sie ,ze niskotonowe spelniaja funkcje subwoofer'a?dobrze rozumię?

Znalazlem na allegro glosniki pioneera i nie wiem czy spelnia moje oczekiwania bo są niskotonowe no wlasnie...

glosniki to

Drzwi przod

Glosniki tyl

Znalazlem jeszcze wysokotonowe ,a chcialbym 2 niskotonowe w drzwi na przod i wysokotonowe na tyl

TYL

Nie znam sie zupelnie na naglosnieniu, wiadomo chcialbym miec jakis basik , ale nie chce wstawiac zadnej tuby ani wzmacniacza,

jesli ktoś moze mi coś doradzić i podpowiedzieć to bardzo proszę o pomoc.

Pzdr

Napisano

Jeśli masz w miarę dobre radio np. coś na MOSFET ( bo rozumiem że osobnego wzmacniacza nie będzie) to na przód proponuje taki zestaw, a na tył najlepiej byłoby zamontować jakąś skrzynkę no ale pewnie nie chcesz więc z głośników to bierzesz i masz naprawdę niezły dzwięk w samochodzie jak na same głośniki i daj sobie spokój z głośnikami Pioneera.

Napisano
  • Autor

Zubu , radyjka jeszcz nie mam a chcę kupić Tego Pionka chyba ,że polecasz coś innego..?

Napisano

> Zubu , radyjka jeszcz nie mam a chcę kupić Tego Pionka chyba ,że

> polecasz coś innego..?

Kup sobie lepiej cos z niższych serii Kenwooda lub Clariona ok.gif

Napisano

Te głośniki pioneera które podałeś nie zagrają dużo lepiej niż seriabo to najniższa seria głośników pozatym jeżelichcesz mieć jako taki bas to nie montuj w drzwiach dwudrożnych głośników i dodatkowych wysokich bo basu nie bedzie kup zestaw na zwrotnicy.

Dobierając głośniki pamietaj że w astrze F jest mało miejsca bez przeróbek max 61-62mm opis problemu masz tutaj

DEH2800MP zagra ale jeżeli zależy ci na brzmieniu to weź jeden model wyżej lub jak wyżej piszą

Napisano

> polecasz coś innego..?

Osobiście mam Pioneera i radio jest super tyle że ja mam starszy model z wyższej półki i pewnie ten 2800 zagra dużo gorzej więc do kwoty 400-500 PLN to raczej poleciłbym Ci coś z Kenwooda. W tej kategorii cenowej jest chyba najlepszy choć nie wygląda rewelacyjnie.

Jednak jeśli nie jesteś jakimś fanatykiem idealnego brzmienia i pewnie samochodu też nie wygłuszasz to ten pionek 2800 też zagra tym bardziej na głośnikach powerbassa no i cena też atrakcyjna.

Co do głośników na przód w drzwi to kolega wyżej dobrze wspomniał o montażu, zwróć na to uwagę. Akurat w linku jest instrukcja montażu głośników PB BK-6 do Astry.

Pzdr.

Napisano

> polecasz coś innego..?

lepiej JVC albo Kenwood....przynajmniej mają już potencjometry

Napisano

> lepiej JVC albo Kenwood....przynajmniej mają już potencjometry

Potencjometr to mają chyba wszystkie. Pewnie chodzi o pokrętło głośności. Osobiście dla mnie to był jeden z priorytetów przy kupnie radia więc również polecam radio z gałeczką grinser006.gif

Z Kenwooda np: takie coś

Napisano

> Potencjometr to mają chyba wszystkie. Pewnie chodzi o pokrętło

> głośności. Osobiście dla mnie to był jeden z priorytetów przy

> kupnie radia więc również polecam radio z gałeczką

dokładnie o te pokrętło mi chodzi 20.GIF

Napisano
  • Autor

Ogólnie radio chcę kupić do 400 zł a głośniki tak 300 góra 400 zł, nie chcę tuby i wzmaka ,auto chciałem wyciszyć jakimiś dobrymi matami, nie potrzebuję tak jak pisałem wyżej nie wiadomo jakiej jakości na maxa wyjechanej chce tylko żeby mi ładnie grało cena/jakość a co sądzicie o tym

radiu , lepsze od tego pioneera?

Napisano

> a co sądzicie o tym

> radiu , lepsze od tego pioneera?

Będzie grało tak samo albo gorzej. Myśle że dużo lepiej zagra niewiele droższy Kenwood którego poleciłem Ci wyżej.

Głośniki kup sobie PB CK-6 tylko na przód, dobrze wygłusz drzwi i będzie grało super zobaczysz. A na tył nic nie montuj bo i tak nie będziesz tego słyszał mając PB z przodu. Z czasem dokupisz sobie skrzynkę i będziesz miał porządny zestaw grający w aucie waytogo.gif

Głośniki PB CK-6 379 PLN + radio 450 PLN + dobre wygłuszenie drzwi ? PLN confused.gif i nic lepiej Ci nie potrzeba, a będzie to grało cud miód.

Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.