Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WSW - Wymiana Sprzęgła Warszawa

Featured Replies

Napisano

Witam Szanownych Państwa

Właśnie wróciłem z wakacji z Chorwacji (długi weekend - 2 dni jazdy, 2 dni wakacji cool.gif, a co!) no i respekcik dla mojego Bravolocika 1.6, na autostradzie dało radę niejednemu deutche wagenowi! Rakietka jednym słowem. Auto przejechało 2200km bez żadnych przecher - jedyna przechera w sumie na granicy PL-SK puścił spaw uchwytu tłumika i troszkę od czasu do czasu dzwoniło cool.gif

No ale wracam do pytania głównego - czy ktoś ostatnio, gdzie i za ile wymienił sprzęgło w WW. Czeka mnie ten proceder bo auto ma przejechane 155kkm na oryginalnym sprzęgle i czuć, że czas aby się pożegnało ze skrzynią biegów. Dzwoniłem do mechanika, który zrobił mi ostatnio regenrację parownika i parę innych rzeczy (i zrobił je dobrze), ale zaśpewał sobie 700PLN za sprzęgło SACHS i ok 400 za robociznę. To chyba drogo. Z kolei ktoś pisał na forum, że samemu zrobił... ja się raczej nie podejmę.

No i jakiego producenta polecacie? VALEO (to chyba jest oryginalnie we Fiacie), SACHS (bardziej sportowe?) czy coś innego? I co omijać dużym łukiem.

Nie musi być super tanio (no ale chyba 1100PLN to koszt zbliżony do ASO), ale żeby było zrobione dobrze.

Dlatego jeśli ktoś miał przygodę ze sprzęgłem to dajcie znać!

Pozdrawiam

Napisano

> Nie musi być super tanio (no ale chyba 1100PLN to koszt zbliżony do

> ASO), ale żeby było zrobione dobrze.

Jak odpowiada Ci warsztat pod Piasecznem - to mogę CI dać namiary. Chłopak jest rzetelny, niedrogi, części bierze z ASO oryginalne.

Robiłem sprzęgłow w 2.0 - kosztowowo wyniosło 500 zł za kompletne sprzęgło i 300 za wymianę.

Myślę, że w 1.6 będzie taniej.

Napisano
  • Autor

> Jak odpowiada Ci warsztat pod Piasecznem - to mogę CI dać namiary.

> Chłopak jest rzetelny, niedrogi, części bierze z ASO oryginalne.

> Robiłem sprzęgłow w 2.0 - kosztowowo wyniosło 500 zł za kompletne

> sprzęgło i 300 za wymianę.

> Myślę, że w 1.6 będzie taniej.

Możesz mi dać te namiary (tutaj, albo jak chcesz, na PM albo [email protected]) - dzięki. Ja znalazłem w sklepie na Mokotowie VALEO za 345PLN i LUK za 297. Czy VALEO to części ASO'wskie i czy są dobre jakościowo?

Swoją drogą jak poszła naprawa? I jakie miałeś objawy zdezelowanego sprzęgiełka, dlaczego zdecydowałeś się na wymianę?

Dzięki za odzew.

Napisano

> Możesz mi dać te namiary

604 231 633 - proś Marcina

możez powiedzieć, że ode mnie dostałeś kontakt - mam bordową Mareę 2.0, na pewno pamięta

> Ja znalazłem w sklepie na Mokotowie

> VALEO za 345PLN i LUK za 297. Czy VALEO to części ASO'wskie i

> czy są dobre jakościowo?

nie mam pojęcia, zapytaj go - ja mam oryginał, ale nie wiem kto to dla Fiata produkował

> Swoją drogą jak poszła naprawa? I jakie miałeś objawy zdezelowanego

> sprzęgiełka, dlaczego zdecydowałeś się na wymianę?

Cóż - przebieg 147 tyś jak na oryginalne sprzęgło to już dużo. Zaczęło się sypać - najpier zaczęło bardzo ciężko działać, potem się ślizgać na wysokich obrotach, a potem doszdł jeszcze pisk dziwny - po rozebraniu go okazało się, że już ledwo się trzymało.

Napisano
  • Autor

> 604 231 633 - proś Marcina

> możez powiedzieć, że ode mnie dostałeś kontakt - mam bordową Mareę

> 2.0, na pewno pamięta

> nie mam pojęcia, zapytaj go - ja mam oryginał, ale nie wiem kto to

> dla Fiata produkował

> Cóż - przebieg 147 tyś jak na oryginalne sprzęgło to już dużo.

> Zaczęło się sypać - najpier zaczęło bardzo ciężko działać, potem

> się ślizgać na wysokich obrotach, a potem doszdł jeszcze pisk

> dziwny - po rozebraniu go okazało się, że już ledwo się

> trzymało.

Kurde ja nie mam ślizgania, ani jakoś ciężko nie działa... ale jak ruszam z jedynki to trzeba się postarać, żeby auto nie "zaszarpało" delikatnie, o zapiszczeniu mogę zapomnieć a motor ma siłę! No i przy 4000 obrotów czuć "drżenie", "bicie"...

Ale dzięki za kontakt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.