Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana tłumika

Featured Replies

Napisano

No to się zabrałem dzisiaj za wymianę końcowego tłumika śruby obejmy odziwo puściły. Uśmiech trwał chwile bo się rury tak zapiekły że żaden diabeł nie da rady. Wymiękłem jadę jutro do mechaniora niech się męczy frown.gif

Napisano

> No to się zabrałem dzisiaj za wymianę końcowego tłumika śruby obejmy

> odziwo puściły. Uśmiech trwał chwile bo się rury tak zapiekły że

> żaden diabeł nie da rady. Wymiękłem jadę jutro do mechaniora

> niech się męczy

a mechanik to myślisz co zrobi? kątóweczka w rekę, zzzziiiit i po bólu grinser006.gif

Napisano

> a mechanik to myślisz co zrobi? kątóweczka w rekę, zzzziiiit i po

> bólu

Jest jeszcze opcja palnik. W warsztacie ktorym ustawialem zbieznosc. Do wszystkiego uzywali gazowki, a przede wszystkim do tlumikow smile.gif

Dorzuce tu moja refleksje apropos mojego tlumika. Zawsze myslalem, ze trzeba wymieniac jak bedzie dziurawy. Za to moj jest (chyba) aluminiowy i ani sladu zuzycia z zewnatrz, ale w srodku sie juz konczy i mam efekt ala WRC po puszczeniu gazu (czasem smile.gif ) - takie spluwanie z wydechu. Do tego odglos zrobil sie bardziej rasowy zeby.GIF Zmierzam do tego zeby zapytac czy ktos z Was wymienial tlumik w A F HB z silnikiem X20EV, bo z tego co widzialem to droga zabawa, a nie chce ladowac jakis uniwersalnych badziewi z Allegro. Pzdr.

Napisano

Możesz kupić bosala za 336 zł na www.moto-części.pl - jest tam katalog z którego wybierasz - po wpisaniu kodu pokazana jest cena. Ja tam kupywałerm do 1,6 po złożeniu zamówienia towar dotarł za trzy dni. Za dwa tłumiki koszt przesyłki =18 zł. (całóść płaciłem przy odbiorze). Nie kożystałem z ich formularza gdyż nie mogłem się zalogować, wysłałem zamówienie meilem na adres (serwis@moto-części.pl).

-----------------------

Astra F X16SZ 95

Napisano

> Uśmiech trwał chwile bo się rury tak zapiekły że

> żaden diabeł nie da rady

W sumie to rura tłumika końcowego nachodzi jakieś 4cm na rure środkowego, dlatego jak zdjąłeś obejmę trzeba było rozciąć ten odcinek 4cm kątówką albo boszem i potem po kawałeczku odgiąć resztę blachy z rury.

U mnie mimo zapieczenia dało radę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.