Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanik od Diesli w Bielsku-Białej (śląsk)

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i zwracam się z prośbą o polecenie jakiegoś dobrego mechanika (poza serwisem Bosch, bo dobry to on może jest ale te ceny...), który by sobie poradził z Astrą G 2.0 DI.

Może ktoś będzie miał jakieś sugestie:

autko ma przebieg 200kkm, straciło moc, w ogóle nie czuć momentu włączenia turbiny (choć na komputerze ciśnienie doładowania jest ok). W wylocie turbiny (ta metalowa rura idąca z turbiny nad silnikiem) jest sporo oleju i pękła uszczelka (rezultat - pół silnika w oleju). Uszczelkę wymieniłem ale nic to nie dało. Auto dość dużo pali (po mieśie ponad 9l ON na 100km) i słabo się "zbiera". Po uruchomienia silnika trochę dymi na czarno ale jak na diesla z takim przebiegem nie wydaje mi się to tragiczne.

Napisano

Ja jezdze do mechanika do straconki na ul. Saneczkowej. Przed kosciołem w straconce skrecasz w lewo i jedziesz do góry. Robił mi remont mojego diesla i jak narazie wszystko jest ok, duzo nie skasował.

Na prv wysle Ci jego nr telefonu

Napisano
  • Autor

Podjadę (a właściwie to ojciec, bo astra jest jego), mam niedaleko. Ciekawe tylko czy ma "komputer" z softem do tego silnika i ogólnie mechanicy nie palą się, żeby coś z nim robić.

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Zrobiłem sobie Euroscana i okazuje się, że ładnie "gada" z Astrą G - wynik: uszkodzenie modułu świec żarowych.

Turbina w/g euroscana działa (po przekroczeniu 2400 rpm zawór sterujący się otwiera i ciśnienie doładowania wzrasta).

Spalanie też wróciło do normy i to bez wyraźnej przyczyny (może paliwo było jakieś "nie takie").

• 10 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Dla potomnych - Saneczkowa 11.

Ciekawe jak się spisze, bo niestety Asterka została "utopiona" i silnik jest do remontu (po wylaniu wody z cylindrów, nie ma kompresji) frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.