Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzeszczało na nierównościach w prawym kole...

Featured Replies

Napisano

Pojechałem na diagnostykę (szarpaki) okazało się, że to: swożeń + łącznik stabilizatora oraz dodatkowo tylne tuleje wahaczy (tuleje u obu przednich kół). Dałem do mechanika a ten stwierdził w międzyczasie, że także końcówka drążka kierowniczego nie nadaje się do wyregulowania i jest ddo wymiany. Ogólnie za te części zapłaciłem 180zł i za robociznę 180zł co daje w sumie 360zł (wraz ze zbieżnością). Niestety nie miałem okazji jeszcze dobrze wypróbować stanu jezdnego ale już nic nie słychać z tego feralnego koła. 360zł to drogo jak na taką operację? Bo to moja pierwsza jakakolwiek naprawa poza wymianą tłumików. Pozdrawiam.

Napisano

IMHO drogo. Jednak jak zycie pokazuje wszystko zalezy od:

1) miejsca w PL gdzie bylo to robione ( W-wa i inne wieksze miasta zdecydowanie najdrozej), u Ciebie tego nie da sie okreslic bo info w profilu bardzo skromne

2) czy robione na tanich czesciach typu 4max, kager itp czy jakies markowe elementy

Ja tylko dodam ze za wymiane tulei metalowo gumowych pionowych i lacznikow zaplacilem chyba 60 zeta za 2 strony (sama robocizna)

Napisano
  • Autor

> IMHO drogo. Jednak jak zycie pokazuje wszystko zalezy od:

> 1) miejsca w PL gdzie bylo to robione ( W-wa i inne wieksze miasta

> zdecydowanie najdrozej), u Ciebie tego nie da sie okreslic bo

> info w profilu bardzo skromne

> 2) czy robione na tanich czesciach typu 4max, kager itp czy jakies

> markowe elementy

--> No cóż, Płock, niestety chyba w moim mieście nie ma dobrego mechanika, są tylko drodzy i bardzo drodzy, ten należał do tych pierwszych. A jeśli chodzi o części to nie mam pojęcia jakie założyli, laik jestem, widziałem tylko, że pojechali po nie do "Inter Cars". W mojej 10 letniej astrze to pierwsza jakaś awaria.

Napisano

> --> No cóż, Płock, niestety chyba w moim mieście nie ma dobrego

> mechanika, są tylko drodzy i bardzo drodzy, ten należał do tych

> pierwszych. A jeśli chodzi o części to nie mam pojęcia jakie

> założyli, laik jestem, widziałem tylko, że pojechali po nie do

> "Inter Cars". W mojej 10 letniej astrze to pierwsza jakaś

> awaria.

Skoro Inter-Cars to na 99% zalozyl 4Maxa (to taka marka stworzona przez ta firme, tak samo Kager przez Fote). W sumie ja tez mam 4maxa i narazie jest ok. Kupilem je bo nie bylo innych w sklepie a auta bylo potrzebne "na wczoraj" Tuleja pionowa kosztowala 16zeta, lacznik okolo 25zeta. I od tego jeszcze 10% rabatu w sklepie hehe.gif

4Max

Kager

Napisano
  • Autor

> 4Max

No zgadzało by się z tym co mówił: Swożeń 40zł, łącznik stabilizatora 25zł, tuleje dolnych wahaczy 2x25zł, końcówka drążka kierownicy 40zł co daje 155zł i widziałem tak kilka śrub czy czegoś tam po 5zł. Tylko ta robocizna trochę mnie przybiła 180zł ale w tym zbiezność z geometrią kosztowała 40zł więc sam montaż daje 140zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.