Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kasowanie komunikatu "Service due"

Featured Replies

Napisano

Słyszałem, że jest możliwość wykasowania tego komunikatu bez konieczności użycia examiner'a. Czy ktoś zna metodę. Chciałbym wykasować ten komunikat. Najciekawsze jest to, że robiłem przegląd w ASO i wyobraźcie sobie, że nie wykasowali. Jak zapytałem dlaczego to mówią, że ich egzaminer nie ma takiej funkcjonalności. Normalnie jakieś jaja. Jak to możliwe, że ASO nie ma profesjonalnego sprzętu. To chyba możliwe tylko w naszym pieknym kraju.

pozdrawiam

Stilo 1.4

Napisano

> Słyszałem, że jest możliwość wykasowania tego komunikatu bez

> konieczności użycia examiner'a.

Nie ma takiej mozliwości.

> wykasować ten komunikat. Najciekawsze jest to, że robiłem

> przegląd w ASO i wyobraźcie sobie, że nie wykasowali. Jak

> zapytałem dlaczego to mówią, że ich egzaminer nie ma takiej

> funkcjonalności. Normalnie jakieś jaja.

Może cię nie zrozumieli. NIE DA się zrobić tak, żeby komunikat nie pokazywał się WOGÓLE. Po każdym przeglądzie jest natomiast kasowany - i to ASO może i musi zrobić.

Napisano

Jak to możliwe, że ASO

> nie ma profesjonalnego sprzętu.

Musieli zrobic cie w TZ. bambuko pewnie zapomnieli i nie chcialo im sie podpiac ponownie! Podczas przegladu w ASIO wykasowanie daty przegladu jest wliczone w koszt przegladu i musza to zrobic! ja bym nie odpuscil nono.gif

Napisano

> Nie ma takiej mozliwości.

> NIE DA się zrobić tak, żeby komunikat nie

> pokazywał się WOGÓLE.

o ile pamiętam to jakiś czas temu był podobny wątek i wtedy okazało się, żę DA SIĘ to zrobić!!!

tzn. komp przestanie liczyć kilometry między przegladami... i będą się pokazywały kreski zamiast przebiegu przy którym masz zrobić przegląd

PZDR cool.gif

Napisano
  • Autor

> Nie ma takiej mozliwości.

> Może cię nie zrozumieli. NIE DA się zrobić tak, żeby komunikat nie

> pokazywał się WOGÓLE. Po każdym przeglądzie jest natomiast

> kasowany - i to ASO może i musi zrobić.

No właśnie nie musi bo nie zrobiło. Facet powiedział, że mają starą wersje Examinera i sie nie da. NIe chciało mi sie z nimi gadać. Już mam dość tych wszystkich ASO.

Napisano
  • Autor

> No właśnie nie musi bo nie zrobiło. Facet powiedział, że mają starą

> wersje Examinera i sie nie da. NIe chciało mi sie z nimi gadać.

> Już mam dość tych wszystkich ASO.

Jeszcze pomyślę może doniosę na nich do szefunia w Bielsku.

Stilo 1.4

Napisano

> No właśnie nie musi bo nie zrobiło. Facet powiedział, że mają starą

> wersje Examinera i sie nie da. NIe chciało mi sie z nimi gadać.

To trzeba było nie płacić za usługę, bo nie została wykonana. To nie jest twój problem, że oni mają "starą wersję" - zresztą to są jakieś brednie, bo stilo od poczatku miało tę funkcję i nawet najstarsze examinery musiały mieć funkcję kasowania daty przedglądu.

Napisano

A ja postanowiłem nie robić przeglądów i napraw w ASO, tylko w swoim zaprzyjaźnionym warsztacie w swojej miejscowości. Mają tam komputer BOSCH'a i pozostałe całkiem niezłe wyposażenie. W większości ASO w Warszawie drogo i niekompetencja. U siebie mogą wszystko zrobić za pół ceny. Nawet gdybym chciał naprawdę peofesjonalnie sprawdzić samochód na kompie, to pojechałbym do serwisu BOSCH'a a nie do ASO. Tam (w BOSCH'u) znaja sie na tym o niebo lepiej niż w każdym ASO. Zaznacza, iż mam samochód 3,5 letni, czyli po gwarancji. NIGDY WIĘCEJ DO ASO !!!

Napisano

> No właśnie nie musi bo nie zrobiło. Facet powiedział, że mają starą wersje Examinera i sie nie da.

To powinni odjąć od ceny przeglądu 70 złotych na podpięcie auta do examinera w innym ASO. zlosnik.gif

> NIe chciało mi sie z nimi gadać.

Ja bym nie odpuścił. tuk.gif A tak przy okazji na samej górze spisu wątków jest podwieszony wątek o warsztatach gdzie możesz wyrazić opinię. Zalecam skorzystanie z tej możliwości ku przestrodze dla innych. crazy.gif

Dlatego tak ważna jest twoja opinia o konkretnym ASO. Dzięki temu niedojdy mają szansę splajtować. zlosnik.gif

Napisano

> A ja postanowiłem nie robić przeglądów i napraw w ASO, tylko w swoim zaprzyjaźnionym warsztacie w swojej miejscowości. Mają tam komputer BOSCH'a i pozostałe całkiem niezłe wyposażenie.

A gdzie jest ten warsztat? Może się z nim zaprzyjaźnimy skoro są tacy dobrzy? cfaniaczek.gif

Napisano

> A gdzie jest ten warsztat? Może się z nim zaprzyjaźnimy skoro są tacy

> dobrzy?

EHA-POL w Otwocku. Nie mogę powiedzeć, że są idealni (tacy nie istnieją), ale napewno nie gorsi od ASO, za to przynajmniej o połowę tańsi. Dobry też jest serwis BOSCH'a przy Jugosłowiańskie na Gocławiu.

Napisano

Z tego co mi powiedziano w ASO ostatnio to można wyłączyć odliczanie kilometrów ale odliczania dni już nie albo odwrotnie... sam już nie wiem jak to jest! ja zawsze na wiosne jade na darmowy przegląd i wtedy podpinają auto do examinera i jak trzeba to kasują gratis! smile.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.