Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki olej do skrzyni biegów?

Featured Replies

Napisano

Witam. Przydałby się u mnie wyminić olej bo od nowości raczje nie był wymieniany 92r to coś koło 14 lat 270751858-jezyk.gif (biegi jakoś głośno chodzą/wskakują)?. Potrzeba 1,6l, ale sprzedają chyba 2l. Jaka marka ile mniej więcej kosztuje? I ile trwa wymiana, polecając tą robote mechanikowi.

Napisano

> heheh znalazłem ten post wczesniej ale dzieki!!

Czy to bedzie Castrol czy Mobil - wszystko jedno ważne aby po 10 latach wymienić na swieży syntetyk.Mobil jest drogi - ale wiadomo koszta reklamy ktoś musi sfinansować.

Napisano

> Witam. Przydałby się u mnie wyminić olej bo od nowości raczje nie był

> wymieniany 92r to coś koło 14 lat (biegi jakoś głośno

> chodzą/wskakują)?. Potrzeba 1,6l, ale sprzedają chyba 2l. Jaka

> marka ile mniej więcej kosztuje? I ile trwa wymiana, polecając

> tą robote mechanikowi.

ja wymienialem mimo podzielonych zdan na temat czy powinno sie wymieniac czy nie.

wlalem oryginalny czerwony (kupiony na allegro - 2l) i nie widze specjalnej poprawy w dzialaniu skrzyni. ale mam swiadomosc, ze jest smarowana nowym czystym olejem.

wymaina trwa 15 minut - odkrecasz dekiel - musisz kupci nowa uszczelke (sprawdz jaka masz skrzynie!!). ja za uszczelke do F13 dalem w ASO w lodzi okolo 27zl.

wiec jak juz odkrecisz dekielek - olej skapie - czyscisz dekeielk - zakladasz - skrecasz - z czuciem!! zeby nie urwac gwintu!

ja wlewalem swiezy olej przez odpowietrznik od gory. lejek i naprzod. na bance z olejem masz podzialke wiec odmierzysz 1.6l bez problemu. prosta sprawa tylko warto miec kanal lub jakis najazd - latwiej sciagac dekiel!

Napisano

> czesc

ja zalałem oryginalny oplowski do mojej skrzyni weszlo 1.6 litra a zaplacilem 55 pln w aso. myslalem o mobilu ale cena okolo 50 pln za litr troche mnie odstraszyla. jakis specjalnych zmaian w skrzyni po wymianie nie ma jezeli wymienisz jak ja sworzen i widelki wybieraka to zmiany sa kolosalne - skrzynia chodzi jak marzenie.

Napisano
  • Autor

> ja zalałem oryginalny oplowski do mojej skrzyni weszlo 1.6 litra a

> zaplacilem 55 pln w aso. myslalem o mobilu ale cena okolo 50

> pln za litr troche mnie odstraszyla. jakis specjalnych zmaian w

> skrzyni po wymianie nie ma jezeli wymienisz jak ja sworzen i

> widelki wybieraka to zmiany sa kolosalne - skrzynia chodzi jak

> marzenie.

No właśnie musze wyminic olej + te widełki, bo sworzen wyminiłem i nadal coś 2 nie wchodzi, i jak wchodzą biegi to głośno wchodzą. Byle nie synchronizator!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.