Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Terkot z silniczka wycieraczek po wymianie stacyjki

Featured Replies

Napisano

Witam

Po wymianie całej stacyjki pojawił mi się taki terkot w silniczku wycieraczek - jakby mu się flaki przewracały (same wycieraczki pracują)

Ktoś może miał podobnie albo wie czym to może być spowodowane ?

Ruszanie kablami w kostce stacyjce nic nie daje

Na starej stacyjce tego nie było a wymieniłem że względu że kostka kleiła się na stykach podczas próby odpalenia

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kiedyś pękła mi sprężyna w stacyjce Cinquecento no i po wymianie stacyjki na nową można było wyjąć kluczyk, zamknąć auto a silnik nie gasł.

Zadzwoniłem do polskiego Magneti Marelii Łódź chyba to była no i facet zapytał tylko o kolory kostki w oryginalnej i o kolor w tej nowej. Różnica w kolorach była no to powiedział że mam z tym jechać do elektryka samochodowego i on to bez problemu ogarnie zamianą przewodów. Elektryk faktycznie to ogarnął, wpierw zmierzył multimetrem i wyszło że nie gaśnie bo jakieś napięcie jest a potem zamienił te kabelki przy kostce i już silnik gasł jak należy. Może to jest jakiś trop.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 10.03.2022 o 09:10, Fryzuryn napisał:

Kiedyś pękła mi sprężyna w stacyjce Cinquecento no i po wymianie stacyjki na nową można było wyjąć kluczyk, zamknąć auto a silnik nie gasł.

A to nie dlatego że stacyjka się wyrobiła ?? Ja też mogę wyciągnąć kluczyk ( ale też nie mam immobilizera) 

Napisano

Ta nowa stacyjka mechanicznie była ok tylko że nie szło zgasić kluczykiem silnika.