Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa z oc sprawcy

Featured Replies

Napisano

Witka

na wstepie powiem ze moze moj problem wydaje sie blachy ale dla czlowieka ktry nigdy nie robil takich rzeczy jest powazny ...:)))

a wiec do rzeczy:

mam do Was pytanie gdy naprawia sie samochod bezgotowkowo wtedy zaklad blacharski rozlicza sie na podstawie faktury z PZU.. natomiast jesli bym sie zdecydowal na gotowke to jesli kalkulacja wyjdzie np na 1000 zl to do wypłaty mam kwote pomniejszaona o vat czy powiekszona ? nigdy tego nie robilem a nasluchalem sie ze firmy ubezpieczniowe lubia tu "kantować" ubezpieczyciel sprawcy to PZU.

lub

obilo mi sie o uszy smile.gif ze jesli dostaje sie kase to trzeba od tego zaplacic jakis podatek i w ten sposob kwota jest pomniejszona?

czy ktoras wersja jest prawdziwa?

Dzieki

Napisano

Cześć polecam dzisiejszą Wyborczą jest tam artykuł - jak nas robia firmy ubezpieczeniowe i jak sie przed tym bronić. Pozdrawiam Janek angryfire.gif

Napisano

Jesli ma byc do reki to kwota brutto + koszt dodatkowego badania technicznego jesli przekracza szkoda kwote 2000zeta. Jesli bezgotowkowo to tyle ile jest na FV

Napisano

NIE GODZ SIE NA ZADNE NAPRAWY BEZGOTóWKOWE

KAZ sobie wypłacić kase (nie płacisz zadnego podatku od niej ) i sam naprawiaj auto sam kupuj czesci itd. inaczej warsztat cie oskubie !!!

ja dostalem wyplacone za to ze mi do BMW w tył wjechał 800zł a zrobienie mnie kosztowało 160zł bo tylko pomalowac trzeba było zdezak a listwe ozdobną zostawiłem , bo była na niej rysa jak by zesa na nij lezała itd.

gdybym oddał na bezgotówkowo to lakiernik skasował by mi całe 800 żł albo oddał wielce 100 zł

nie dziekuję !! i tobie też tak radze

Napisano

Żadnego podatku się nie odlicza, dostajesz kwotę brutto.

Chyba, że auto rejestrowane na firmę, to wypłacą kwotę netto.

Napisano

dostajesz kwote brutto - aczkolwiek wszystkie towarzystwa liczą Twoją szkodę netto, a przedstawiają ją Tobie jako brutto spineyes.gif - troche to zakręcone ale tak jest

Napisano

> dostajesz kwote brutto - aczkolwiek wszystkie towarzystwa liczą Twoją

> szkodę netto, a przedstawiają ją Tobie jako brutto - troche to

> zakręcone ale tak jest

Czasami nawet się nie maskują sick.gif

Napisano
  • Autor

> dostajesz kwote brutto - aczkolwiek wszystkie towarzystwa liczą Twoją

> szkodę netto, a przedstawiają ją Tobie jako brutto - troche to

> zakręcone ale tak jest

no wlasnie w jaki sposob sie ustrzec obliczenia szkody w cenach netto i przedstawienia mi jej jako ceny brutto nie powiekszajac ceny wyliczonej w netto o podatek vat, przeciez jesli nie powieksza jeje o vat to jak moga mi ja przedstawic jako brutto - cos mi tu smierdzi.....

pawlop

Napisano

to jeszcze wielu rzeczy nie wiesz - wycena to jest inaczej propozycja towarzystwa i moga Ci zaproponowac co chcą, a Ty musisz od nich wyciągać każdy dodatkowy grosz - Polska chłopie Polska grinser006.gif

Napisano

Wypłatę z ubezpieczyciela do "ręki" jest pomniejszona o 22% Vat-u , a w formie bezgotówkowej to ubezp. musi zapłacić za fakturę Vat wystataioną przez warsztat ( po opisie). grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.