Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdechł gaz...

Featured Replies

Napisano

Jeździłem sobie przez cały dzień dzisiaj elegancko na gazie, aż tutaj nagle, wieczorem zdarzyło się tak, że samochód przestał kompletnie reagować na pedał gazu (przy jeździe na LPG, na noPb jest wszystko OK). Nie tylko nie reaguje, ale po prostu gaśnie!

Uprzedzając najbardziej oczywisty komentarz - tak, mam gaz. Dopiero co zatankowalem 37 litrow, przejechalem 160 km, wiec raczej szanse, że cały wypaliłem są minimalne.

Czy ktoś ma pomysł, co może być przyczyną? Dolałem płynu chłodzacego bo kiedyś, gdy było go mało miałem podobne objawy. Niestety nic to nie dało (ale próbowałem na gorącym silniku, może jak przestygnie, to cos się zmieni...).

Prosiłbym o szybkie i konstruktywne myślenie smile.gif Jutro o 8 rano jadę do Mrągowa i wolałbym zrobić tę trasę w tańszej opcji smile.gif

THX from mountain smile.gif

Napisano

Może zapowietrzony układ chłodzenia i reduktor zamarza...

Napisano

na moje krzywe oko albo masz filrt gazu zabity albo membrana w parowniku powiedziała 30.GIF

Napisano

> Jeździłem sobie przez cały dzień dzisiaj elegancko na gazie, aż tutaj

> nagle, wieczorem zdarzyło się tak, że samochód przestał

> kompletnie reagować na pedał gazu (przy jeździe na LPG, na noPb

> jest wszystko OK). Nie tylko nie reaguje, ale po prostu gaśnie!

> Uprzedzając najbardziej oczywisty komentarz - tak, mam gaz. Dopiero

> co zatankowalem 37 litrow, przejechalem 160 km, wiec raczej

> szanse, że cały wypaliłem są minimalne.

> Czy ktoś ma pomysł, co może być przyczyną? Dolałem płynu chłodzacego

> bo kiedyś, gdy było go mało miałem podobne objawy. Niestety nic

> to nie dało (ale próbowałem na gorącym silniku, może jak

> przestygnie, to cos się zmieni...).

> Prosiłbym o szybkie i konstruktywne myślenie Jutro o 8 rano jadę do

> Mrągowa i wolałbym zrobić tę trasę w tańszej opcji

> THX from mountain

hmm.gif mam dokładnie to samo, ale u siebie zauważyłem jedną rzecz - ten problem mocno związany jest z temperaturą. W taki dzień jak dziś - sucho i upalnie - nie ma żadnych problemów. Jak w nocy trochę temperaturka opadnie to czasmai się zdarza, że po przełączeniu na LPG mam od razu 0,9V na sondzie Lambda i auto do pewnych obrotów (ok. 2500-3000) bardzo mułowato ciągnie. Ze wskazań sondy wynika, że do mieszanki dodawane jest powietrze a attuator stoi w miejscu. Dopiero po osiągnięciu wyższych obrotów zaczyna pracować attuator i na sondzie mam fale 0-0,7V, a jak auto się trochę dogrzeje to po wrzuceniu na luz już jest 0,6V na sondzie. Kilka miesięcy wstecz - kiedy były niższe temperatury miłem objaw niemocy - czyli jak kolega - ja mu w gaz a on się zaczął dusić, dławić i czasami gasł. Wtedy remedium na to było przełączenie na benzynę i powróŧ na LPG, czasami trzeba było na benzynie przejechać <1km.

Niestety usterki nie usunąłem mimo wielu rzeczy które zrobiłem. No i ja nadal jestem święcie przekonany, że usterka jest wynikiem kolizji jaką miałem w listopadzie'2005. Od tego czasu coś się stale pier..li z LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.