Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z wolnymi OBROTAMI

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie, mam mały problem, który mnie spotyka co jakiś czas. Przypomina to torszkę awarię krokowca. Lecz wymieniłem 2 (jeden używany a obecnie na nowy). Auto odpala pięknie, na zimnym obroty ok 1100 po przejechaniu np 100km w jednym dniu pod koniec taki objaw : noga z gazu obroty spadają silnik gaśnie. Noga na gazie - obroty się trzymają. Ostatnio wjechałem już prawie na luzie i silnik zgasł, natomiast rano autko odpaliłem i znów było wszystko OK. Czy to jakaś zalezność od temperatury ?? Proszę, o wasze spostrzeżenia. Dzięki

Napisano
  • Autor

a co myślicie o Map Sensorze - czujniku ciśnienia bezwzględnego ??? mam zamiar go wymienić bo i tak uszkodziłem podczas "przeglądania kabelków oslabiony.gifwink.gif

Napisano

> a co myślicie o Map Sensorze - czujniku ciśnienia bezwzględnego

> ??? mam zamiar go wymienić bo i tak uszkodziłem podczas

> "przeglądania kabelków

Też mam problem z wolnymi obrotami i kupiłem niepotrzebnie czujnik ciśnienia bezwzględnego, Jesli chcesz to możemy się dogadać, szczegóły na prv.

a wracając do mojego auta, to krąg poszukiwań zaczyna się zawężać i pozostał komp gazowy lub potencjometr połozenia przepustnicy.

Napisano

Mialem podobne problemy

Sprawdz wtyczke od potencjometru polozenia przepustnicy czy nie sa luzne piny ewentualnie wymiana

pozdr

Napisano
  • Autor

no i tak, map sensor wymieniony- auto nadal gaśnie gdy noga z gazu .... ale, ale ... odkręciłem czujnik temperatury zasysanego powietrza i praktycznie mi się rozleciał w rekach. gwint był do okoła przerwany 9szczelina ok 1m) trzymał się wyłaczni na ok 2 mm. Podejżewam że zasysał powietrze do kolektora, gdy motor się nagrzał. Moje pytanie czy przez to może gasnąć silnik ??? (oczywiście szukam już drugiego) ale chciałbym wiedzieć czy to może to ??

Napisano

Witaj

Wszyscy którzy mają problemy z "elektroniką" w samochodach marki FIAT, polecam kontakt z firmą Ko-Car mieszczącą się w Tychach która zajmuje się profesjonalną naprawą elektroniki stosowanej w Fiacie.

Mają bardzo przystępne ceny i przedewszystkim goście wiedzą z czym mają do czynienia i co robią.

Polecam kontakt z nimi - namiarów niebędzie gdyż to zabronione.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Witam ponownie, zamykam wątek. Problemem gaśnięcia motoru był uszkodzony czujnik zasysanego powietrza (koszt wymiany na używany : 40zł) Dziękuję wszystkim za pomoc. Krzysiek

Napisano
  • Autor

Witam ponownie, zamykam wątek. Problemem gaśnięcia motoru był uszkodzony czujnik zasysanego powietrza (koszt wymiany na używany : 40zł) Dziękuję wszystkim za pomoc. Krzysiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.