Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wzmak a umocowanie śrub montazowych w drewno?...

Featured Replies

Napisano

takie pytanie otóż wzmaki mam zamocowane na płycie drewnianej. Wiadomo ze niby obudowa nie moze miec kontaktu z masą auta, a wiec z niczym metalowym, co ma styk z blachą? zgadza sie? wiec stosując sruby mocujące nie mozna dopuscic do ich kontaktu z czyms metalowym? dobrze mysle? bo tak musze stosowac podkladki drewniane :/

Napisano

Nakrętka taka

Śruba

Od spodu zaizolować, żeby nie dotykało blachy. Chyba najważniejsze to skuteczność.

Napisano

Ja u siebie zrobilem to w prosty sposob jak na foto nizej

montarz7cn.th.jpg

Napisano
  • Autor

> Ja u siebie zrobilem to w prosty sposob jak na foto nizej

No ja mialem dokładnie tak samo, ale teraz chce obniżyc by wyrownać zabudowe i musze sie pozbyc dolnej płyty, spod wyłoze wykładziną wiec wzmak nie bedzie sie stykał z podłożem a z mocowaniem szukam innego sposobu i narazie zostaje mi sruba w metal a na gorze dookola jakas podkladka gumowa albo srobe w jakąs tulejke:( nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ma ktos moze jeszcze jakis dobry pomysl ?

Napisano

A jakiej grubości płyty używacie? Ja chciałem zamocować wzmak do oparcia tylnej kanapy (oczywiści po stronie bagażnika) i nie wiem czy lepiej MDF czy może sklejka i jakiej grubości?

Pozdrawiam,

sebak

Napisano

> No ja mialem dokładnie tak samo, ale teraz chce obniżyc by wyrownać

> zabudowe i musze sie pozbyc dolnej płyty, spod wyłoze wykładziną

> wiec wzmak nie bedzie sie stykał z podłożem a z mocowaniem

> szukam innego sposobu i narazie zostaje mi sruba w metal a na

> gorze dookola jakas podkladka gumowa albo srobe w jakąs

> tulejke:( nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ma ktos moze

> jeszcze jakis dobry pomysl ?

kup sobie wielki kawalek rzepy, przymocuj do wykladziny i masz z glowy. dobry rzep trzyme lepiej niz sruby.

Napisano

> A jakiej grubości płyty używacie?

Ja mam plyte o grubosci ~1cm. Musi byc na tyle groba aby mogla utrzymac wzmaka i moc w niej schowac lby srub.

> Ja chciałem zamocować wzmak do oparcia tylnej kanapy (oczywiści po stronie bagażnika) i nie wiem czy lepiej MDF czy może sklejka i jakiej grubości?

To tez jest rozwiazanie ale co bedzie jesli bedziesz potrzebowal zlozyc siedzenie ?? Wzmak bedzie wtedy deko przeszkadzal i mozesz uszkodzic kable.

Napisano

> To tez jest rozwiazanie ale co bedzie jesli bedziesz potrzebowal

> zlozyc siedzenie ?? Wzmak bedzie wtedy deko przeszkadzal i

> mozesz uszkodzic kable.

No tak wtedy to pozostanie zdemontować wzmacniacz. Ale w Astrze zbytnich możliwości montażu wzmacniacza nie mam - z lewej strony butla LPG, z prawej hm raczej się nie da - zbyt nierównomierna powierzchnia (nadkole). Dlatego pozostaje albo podłoga, albo kanapa (wiem że sporo osób w Astrach właśnie tak montuje wzmaki). W zasadzie mógłbym jeszcze do skrzynki przykręcić (którą za parę dni dostanę - ale ona malutka (20 l)), ale wtedy w razie kradzieży (tfu, tfu ...) skrzynki pozbyłbym się wzmacniacza. Myślałem, żeby płytę przykręcić do oparcia na wkrętach (4-8 sztuk, żeby było ciężko wyrwać) i wstawić w nią śruby łbami do wewnątrz, na które poprzez nakrętki byłby przymocowany wzmak. To chyba wydłużyłoby czas 'demontażu' wzmaka i przy włączonym alarmie chyba zniechęciłoby amatora cudzej własności.

Pozdrawiam,

sebak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.